Potpisivanje ugovora 1024x642 - КАРИТАС, ОПШТИНА БОГАТИЋ, ProREHA САРАЈЕВО И SEC БАЊА ЛУКА У ПРОЈЕКТУ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ: ОБУКЕ ЗА 360 ПРИПАДНИКА ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

КАРИТАС, ОПШТИНА БОГАТИЋ, ProREHA САРАЈЕВО И SEC БАЊА ЛУКА У ПРОЈЕКТУ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ: ОБУКЕ ЗА 360 ПРИПАДНИКА ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА

pin - КАРИТАС, ОПШТИНА БОГАТИЋ, ProREHA САРАЈЕВО И SEC БАЊА ЛУКА У ПРОЈЕКТУ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ: ОБУКЕ ЗА 360 ПРИПАДНИКА ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА

У Богатићу је данас потписан партнерски споразум о реализацији пројекта прекограничне сарадње „Побољшање запошљавања људи из осетљивих група пружањем нових знања и вештина“, који се финансира средствима Европске Уније.

Партнери у реализацији пројекта, који ће трајати две године и чија је вредност 220.340.00 евра су Каритас из Шапца, Општина Богатић, ProREHA удружење из Сарајева и SEC из Бања Луке.

Споразум су потписали Мирољуб Николић, директор Каритаса, Милан Дамњановић, председник Општине Богатић, Зорица Вујановић испред SEC Бања Лука и Ведад Вајзубић, председник удружења ProREHA из Сарајева.

Циљ пројекта је унапређење радног ангажовања припадника осетљивих друштвених група. За 360 корисника, по 180 из Мачванског округа и Федерације БиХ током трајања пројекта биће организоване обуке за пружаоце услуга социјалне заштите, у области социјалне пољопривреде које су намењене особама са инвалидитетом и менаџмента у услугама социјалне заштите.

Све обуке ће бити акредитоване и полазници који их заврше након реализације пројекта могу да се запосле у систему услуга социјалне заштите, за чиме постоји велика потреба у Србији и Федерацији БиХ.

Д.Г.

Related Images: