Vakcinacija Sveti Jovan Naslovna - У БОГАТИЋУ ВАКЦИНИСАНИ КОРИСНИЦИ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ (ФОТО - ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО МАЧВА ПРЕС ТВ ТРАКА

У БОГАТИЋУ ВАКЦИНИСАНИ КОРИСНИЦИ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ (ФОТО – ВИДЕО)

pin - У БОГАТИЋУ ВАКЦИНИСАНИ КОРИСНИЦИ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ (ФОТО - ВИДЕО)

Данас је у дневном боравку „Свети Јован“ у Богатићу први пут Синофарм вакцином против Ковида-19 вакцинисано 30 корисника услуга социјалне заштите из Богатића и Шапца, чланова њихових породица и запослени у „Каритасу“.

Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић нагласио је опредељење локалне самоуправе да вакцине буду доступне сваком становнику општине Богатић у сваком селу.

-После Глушаца, где је забележен велики одзив заинтересованих за вакцинацију, данас је вакцинални пункт отворен на имању „Каритаса“ где су вакцинисани корисници услуга социјалне заштите на локалном нивоу, чланови њихових породица и запослени у овој организацији. У наредном периоду биће организовани пунктови у другим селима па ће вакцине бити доступне свима – рекао је Теодоровић и позивајући мештане да се вакцинишу истакао да без размишљања искористе прилику и вакцинишу се доступном вакцином пошто су све безбедне и пружају заштиту од коронавируса.

Vakcina1 - У БОГАТИЋУ ВАКЦИНИСАНИ КОРИСНИЦИ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ (ФОТО - ВИДЕО)

Директор Дома здравља у Богатићу др Александар Мартиновић је истакао да се запослени здравствени радници у овој установи труде да вакцинација буде доступна што потврђује и акција у дневном боравку „Свети Јован“.

– Организоваћемо пунктове у здравственим амбулантама у селима, у Дому здравља и омогућити да се вакцинација обави и у кућним условима за оне који не могу да дођу на вакцинални пункт – рекао је Мартиновић.

Он је истакао да је одзив у општини Богатић задовољавајући, а после организовања вакциналних пунктова у месним заједницама број вакцинисаних се повећао, па ће ова пракса бити настављена у наредном периоду.

Vakcina2 - У БОГАТИЋУ ВАКЦИНИСАНИ КОРИСНИЦИ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ (ФОТО - ВИДЕО)

Директор „Каритаса“ Мирољуб Николић је нагласио успешну сарадњу ове организације са Општином Богатић, Домом здравља и Центром за социјални рад.

-Веома је значајно што су свакцинисани и припадници осетљивих друштвених група. Већ је вакцинисан велики број старих, болесних, слабо покретних и непокретних који су корисници услуге помоћ у кући. Захваљујући разумевању Дома здравља у Богатићу они су вакцинисани код своје куће – рекао је Николић.

Д.Г.

Related Images: