Obelezavanje ustanka 1000x642 - НА БУБАЊИ, 29. ЈУНА, ОБЕЛЕЖИЋЕ СЕ 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА И НАЦИЗМА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

НА БУБАЊИ, 29. ЈУНА, ОБЕЛЕЖИЋЕ СЕ 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА И НАЦИЗМА

pin - НА БУБАЊИ, 29. ЈУНА, ОБЕЛЕЖИЋЕ СЕ 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА И НАЦИЗМА

„Да рата више не буде“ – обележавање 80 година од подизања устанка против нацизма и фашизма на Бубањи 29.06.2021. године

Ове године обележава се 80 година од почетка устанка када је српски народ рекао историјско „НЕ“ нацизму и фашизму. Генерални покровитељ манифестације „Да рата више не буде“ је председник Републике Србије Александар Вучић, а програм обележавања ће заједнички реализовати Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије и СУБНОР Србије.

Данас су у посети општини Богатић били председник СУБНОР – а Србије генерал Видосав Ковачевић са сарадницима и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Општинско руководство је овом приликом упознато са одлуком да централна манифестација за читаву западну Србију буде организована 29. јуна 2021. године на спомен комплексу „Бубања“, у Глушцима.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић се гостима захвалио на посети и подсетио на херојска дела наших предака који су поднели огромну жртву за слободу.

„Оно што желим да нагласим је да можемо бити посебно поносни на чињеницу да је српски народ, без обзира којем антифашистичком покрету припадао, дао немерљиви допринос у сламању највећег зла у историји човечанства. Никада не можемо и нећемо заборавити све ужасе рата и недужне жртве болесних и изопачених идеологија. Сећање на све њих је наша обавеза и потреба зарад будућих генерација!“  

Bubanja obelezavnje 840x630 - НА БУБАЊИ, 29. ЈУНА, ОБЕЛЕЖИЋЕ СЕ 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА И НАЦИЗМА
Општина Богатић биће домаћин централне манифестације којом ће се обележити 80 година од подизања устанка против фашизма

(Саопштење кабинета председника Општине Богатић)

Related Images: