Vakcinacija Naslovna Slava 1096x642 - БОГАТИЋ БЛИЗУ ПОЛОВИНЕ ВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА, БЕЗ ПРИЈАВЕ ВАКЦИНАЦИЈА У КЛЕЊУ (ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО МАЧВА ПРЕС ТВ ТРАКА

БОГАТИЋ БЛИЗУ ПОЛОВИНЕ ВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА, БЕЗ ПРИЈАВЕ ВАКЦИНАЦИЈА У КЛЕЊУ (ВИДЕО)

pin - БОГАТИЋ БЛИЗУ ПОЛОВИНЕ ВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА, БЕЗ ПРИЈАВЕ ВАКЦИНАЦИЈА У КЛЕЊУ (ВИДЕО)

Последњих петнаестак дана у општини Богатић се дневно вакцинише далеко мање људи него раније, тек 10 до 15, док је интересовање грађана Федерације БиХ који могу да се вакцинишу у здравственој амбуланти у Бадовинцима вишеструко веће.

-У овом тренутку је вакцинисано око 40 одсто грађана са подручја општине Богатић, што је недовољно. Највише је старијих, док је најмање вакцинисаних у популацији млађих од 35 година. Позивам их да се вакцинишу јер је то поуздана заштита и све доступне вакцине су безбедне – рекао је др Александар Мартиновић, директор Дома здравља у Богатићу.

Због смањеног интересовања организован је један вакцинални пункт, у здравственој станици у Клењу, где сви који желе могу да приме вакцину без претходне пријаве.

-Имамо довољно вакцина Синофарм, Фајзер и Астра Зенека и очекујемо испоруку Спутник В. Уколико буде већег интересовања организоваћемо нови вакцинални пункт – додао је Мартиновић.

Д.Г.

Related Images: