Karitas Naslovna konf 1000x642 - У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

pin - У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

Завршеном конференцијом данас је обележен крај пројекта „Сoциjaлнo прeдузeтништвo кao срeдствo зa бoрбу прoтив сoциjaлнe искључeнoсти и сирoмaштвa“ чиjи je нoсилaц Кaритaс Шaбaц, a пaртнeри Oпштинa Бoгaтић и кoнзoрциjум сoциjaлних кooпeрaтивa C.O.S.M. из Итaлиje.

Milan Karitas 840x630 - У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

Мирко Јанић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање и социјална питања истакао је да је за особе са инвалидитетом њихово економско оснаживање и друштвена интеграција од велике важности.

У вези са тим, навео је да ће Министарство увек, као и до сада, пружати пуну пуну подршку како би се особама са инвалидитетом пружиле једнаке могућности, те да се до краја године очекују законске измене у облати социјалног предузетништва.

Milan Karitas1 840x630 - У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

Председник Општине Богатић Милан Дамњановић je, поздрављајући учеснике конференције, истакао да је у претходном периоду учињен огромни искорак на промоцији социјалне економије и социјалног предузетништва као одрживог модела социјалне укључености.

-Поносни смо што је Богатић препознат као средина која пружа подршку овако значајним пројектима и са таквом праксом ћемо наставити и убудуће – поручио је Дамњановић.

Станислав Хочевар, председник Каритаса у Србији нагласио је значај пројекта са аспекта подршке особама са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама и са инвалидитетом, а као пример добре праксе нагласио да се у два предузећа под кровом Каритаса у Шапцу и Богатићу запослило 25 особа из друштвено угрожених група, од којих половина са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама.

Korisnici 840x630 - У ДВА ПРЕДУЗЕЋА ПОСАО ДОБИЛО 25 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ, ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОДРЖАВА СОЦИЈАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

Резултате пројекта представио је Мирољуб Николић, директор Каритаса из Шапца. Он је нагласио да ће у два „социјална“ предузећа бити нових запошљавања, али да је у оквир пројекта 60 особа са инвалидитетом и менталним потешкоћама стекло знања и компетенције из десет подручја рада, које ће им помоћи на тржишту рада и процесу социјализације и економске самосталности.

Свим полазницима који су успешно завршили обуке данас су уручени сертификати.

Д.Г.

Related Images: