1 1 - ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ: МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД, СИМБОЛИЧНО "ПУСТИЛИ КОРЕЊЕ"
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ: МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД, СИМБОЛИЧНО „ПУСТИЛИ КОРЕЊЕ“

pin - ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ: МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД, СИМБОЛИЧНО "ПУСТИЛИ КОРЕЊЕ"

Матуранти Мачванске средње школе који су постигли одличан успех данас су обележили крај школовања тако што су на стадиону ФК „Мачва“ засадили саднице украсног дрвета.

2 840x630 - ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ: МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД, СИМБОЛИЧНО "ПУСТИЛИ КОРЕЊЕ"

Иницијатива за садњу дрвореда који ће дуго подсећати на још једну генерацију успешних ученика једине средње школе у Богатићу спроведена је уз подршку локалне самоуправе, ЈКП „Богатић“, разредних старешина одељења завршних разреда, професора и директорке школе Милице Дражић.

3 840x630 - ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ: МАТУРАНТИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД, СИМБОЛИЧНО "ПУСТИЛИ КОРЕЊЕ"

Матија Миловановић, помоћник председника Општине Богатић је поводом ове јединствене иницијативе средњошколаца рекао:

-Пре свега, честитам нашим драгим матурантима успешно савладану етапу живота, која је од изузетног значаја за сваког од њих. Сада им следе нови изазови и још тежа искушења и на том њиховом даљем животном путу им желим много среће и успеха.

Данас су заједно са својом школом организовали једну дивну, едукативну и веома корисну акцију која заслужује сваки вид похвале и подршке.

Ставили су у земљу 40 садница и тако на један симболичан начин, попут дрвећа, пустили корење у својој општини и на својој земљи.

-Веома је важно да већ у овом узрасту схвате значај очувања животне средине, јер ће управо они и највише осетити последице свега онога што се тренутно дешава у природи, попут уништења озонског омотача, глобалног загревања и сличних феномена. Због тога је подизање свести кључан фактор у заштити наше околине, а акције оваквог и сличног типа, несумњиво позитивно утичу на читаву друштвену заједницу – додао је Миловановић.

Д.Г.

Related Images: