Naslovna 1 1000x642 - РАДНИ САСТАНАК У БОГАТИЋУ: ПОЉОПРИВРЕДА У ФУНКЦИЈИ ОПСТАНКА СЕЛА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

РАДНИ САСТАНАК У БОГАТИЋУ: ПОЉОПРИВРЕДА У ФУНКЦИЈИ ОПСТАНКА СЕЛА

pin - РАДНИ САСТАНАК У БОГАТИЋУ: ПОЉОПРИВРЕДА У ФУНКЦИЈИ ОПСТАНКА СЕЛА

Општина Богатић је била домаћин радног састанка на којем су учешће узели државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дарко Божић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић, као и председници Задружних савеза Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Окупљање младих људи пуних ентузијазма који се баве пољопривредом и који желе да прихвате иновације у производњи и придруживању и формирање земљорадничких или пољопривредних задруга у овим нашим крајевима, као и прекогранична сарадња су биле централне теме дневног реда.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић пожелео је добродошлицу гостима и изразио задовољство због њихове данашње посете. Том приликом истакао је пољопривреду као значајан фактор за опстанак сеоских средина и похвалио улагања у задруге.

-Стављање пољопривреде, туризма и природних потенцијала у функцију развоја села читаве Србије, па самим тим и села наше општине је национални интерес – закључио је Дамњановић.

Након радног састанка, делегације су посетиле Земљорадничку задругу АЛФАФАРМ 2018 Бадовинци, где су се на лицу места увериле у оправданост и успешност оваквог вида удруживања.

(Саопштење кабинета председника Општине Богатић)

Related Images: