4 Naslov 1094x642 - БОГАТФЕСТ: СИНОЋ ЈЕ БИЛО ЗАГРЕВАЊЕ -  ВЕЧЕРАС КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНИХ ГРУПА ИЗ ПЕТ ЗЕМАЉА (ФОТО)
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТФЕСТ: СИНОЋ ЈЕ БИЛО ЗАГРЕВАЊЕ – ВЕЧЕРАС КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНИХ ГРУПА ИЗ ПЕТ ЗЕМАЉА (ФОТО)

pin - БОГАТФЕСТ: СИНОЋ ЈЕ БИЛО ЗАГРЕВАЊЕ -  ВЕЧЕРАС КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНИХ ГРУПА ИЗ ПЕТ ЗЕМАЉА (ФОТО)

Трећи Међународни фестивал фолклора Богатфест почео је синоћ, наставља се вечерас, а биће завршен сутра наступом фолклорних ансамбала на манифестацији „Хајдучко вече“ у Црној Бари.

На фестивалу учествује око 200 чланова фолклорних ансамбала из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Румуније и Северне Македоније.

Док су се синоћ представили прво дефилеом Улицом војводе Степе, а потом и кратким наступима на платоу испред Основне школе, вечерашњи концерт свих фолклорних група, од 19 часова на полигону Основне школе, пружиће задовољство бројним љубитељима народних игара и песама.

Отварајући фестивал Милан Дамњановић, председник Општине Богатић истакао је да ова, као и друге манифестације осим афирмисања традиционалних вредности и промоције мултикултуре доприносе повезивању и заједништву, те да обогаћују туристичку понуду овог краја.

Први дан фестивала завршен је концертом Биљане Крстић и „Бистрика“.

После загревања првог фестивалског дана, бројни поклоници фолклора вечерас ће уживати у целовечерњем концерту свих учесника фестивала од 20 часова.

У пратећем програму фестивала на платоу испред Основне школе организује се сајам традиционалних производа и народне радиности.

Д.Г.

Како је протекао први фестивалски дан погледајте у галерији.

Related Images: