Naslovna slika 1210x642 - БИЦИКЛИЈАДА КРОЗ МАЧВУ: ДВОТОЧКАШИ ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ И ОКОЛИНУ (ФОТО - ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БИЦИКЛИЈАДА КРОЗ МАЧВУ: ДВОТОЧКАШИ ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ И ОКОЛИНУ (ФОТО – ВИДЕО)

pin - БИЦИКЛИЈАДА КРОЗ МАЧВУ: ДВОТОЧКАШИ ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ И ОКОЛИНУ (ФОТО - ВИДЕО)

Седма бициклијада „Бициклом кроз Мачву“ окупила је око 250 љубитеља двоточкаша који су на најбољи начин промовисали здраве животне стилове и указали на потребу заштите животне средине.

Бициклисти свих узраста су на овогодишњу руту кренули са платоа испред Основне школе „Мика Митровић“ и после дефилеа улицама Богатића упутили се према Глоговцу и Бадовинцима, па се преко Клења вратили у Богатић.

– Некада је у Мачви било доста бицикла, али су их временом заменили аутомобили или мотори. Позивамо људе да се врате бициклу као превозном средству, због здравља и заштите животне средине – каже Александар Фируановић.

Овогодишња бициклијада је имала и хуманитарни карактер.

-Учесници су могли да донирају средства за набавку спeциjaлнoг рoбoтизoвaнoг систeмa зa рeхaбилитaциjу „Лoкoмaт Прo“ кojи Хумaнитaрнa фoндaциja „Први кoрaк“ жeли дa дoнирa Институту зa здрaвствeну зaштиту дeцe и oмлaдинe Вojвoдинe и нa тaj нaчин oмoгући свoj дeци у Србиjи бeсплaтну сaврeмeну рeхaбилитaциjу кoja ћe им пoмoћи у бржeм и лaкшeм oпoрaвку – рекао је Бојан Качавенд из фондације „Први корак“.

Учесници бицклијаде су се надметали у више дисциплина за пехаре, а као и сваке године најсрећнији бициклиста вратио се кући са вредном наградом – новим бициклом.

Related Images: