Dobitnici grupna 1210x642 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

„ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА“ – ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)

pin - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)

Свечаном академијом обележен је 10. септембар, Дан општине Богатић.

Бројне званице дочекали су председник Скупштине општине Богатић Синиша Пузић, Теодор Теодоровић, заменик председника општине и председник Општине Милан Дамњановић, који се обратио присутнима у сали Дома културе.

Himna1 839x630 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)
Академија је почела интонирањем државне химне

-Циљ и приоритет данашњег руководства општине Богатић је стварање бољег живота за све њене грађане. Циљеви су свима нама блиски и заједнички, јер је и у природи самог човека тежња за бољим животом, и то је вечна нит, која нас покреће и мотивише. Данас стварамо услове за наше ђаке и студенте, да добију најбоље образовање, данас желимо да наше мајке и очеви имају достојанствену старост и подршку заједнице у којој живе – рекао је обраћајући се присутнима Милан Дамњановић, председник Општине Богатић и додао:

-Верујем сваким делом свог бића да Богатић можемо учинити сигурнијим и лепшим местом за живот, ако будемо следили наше темељне, истинске вредности. То је прво на шта помислим кад се пробудим и последње на шта помислим, пре него што заспим. Мој сан који се постепено, али сигурно остварује је да живимо, радимо, стварамо и напредујемо у пристојном, уређеном и просперитетном окружењу. Стојим пред вама привилегован и понизан, свестан огромне части, али и још веће, обавезе и одговорности.

Milan Damnjanovic1 839x630 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)
Милан Дамњановић, председник Општине Богатић

Дамњановић је изразио уверење да ће Богатић врло брзо добити обрисе урбаног и савременог места, изражавајући задовољство подршком Владе Републике Србије и државних органа. 

-Мотори нашег свеопштег развоја су се почели полако окретати и све више убрзавати – рекао је Дамњановић и осврнуо се на постигнуте резултате у протеклој години.

-Поред улагања у комуналну инфраструктуру, као и путну мрежу кроз асфалтирање и шљунчење путева и изградњу тротоара, са великим задовољством смо улагали у људе, у наше младе, у нашу будућност. Подигли смо висину једнократне новчане помоћи за свако новорођенче са 20 хиљада на 50 хиљада динара, суфинансирали смо боравак деце у вртићима, ђацима првацима пожелели срећан почетак школовања са пригодним поклонима и једнократном помоћи, основцима и средњошколцима суфинансирали превоз, најбољим студентима обезбедили стипендије.

Нисмо заборавили ни на најстарије суграђане којима смо обезбедили бесплатан аутобуски превоз и којима смо организовали низ заједничких дружења, како бисмо им указали неопходну пажњу и пружили заслужену подршку за све оно што су они нама несебично дали. Такође, ни наше пољопривреднике кроз субвенционисање пољопривредних кредита, организовање пољопривредног сајма и разне семинаре – нагласио је Дамњановић.

Gosti prvi red 839x630 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)
Домаћини и гости на свечаној академији

Говорећи о предстојећим активностима нарочито се осврнуо на програм Владе Републике Србије „Чиста Србија“. 

– У овом програму смо заједно са још 67 локалних самоуправа у Републици Србији. Пројекат изградње 168 километара дуге канализационе мреже на територији општине Богатић је пројекат од круцијалне важности, предуслов свих предуслова за наш бржи и снажнији привредни развој. Успели смо да испунимо највећи део наших обавеза и сада са много више оптимизма гледамо ка нашим пословним партнерима на овом пројекту. Наставак изградње водоводне мреже, наставак топлификације јавних установа, покретање поступка гасификације, одмакли разговори са потенцијалним инвеститорима, само су нека од питања на којима смо студиозно радили – додао је Дамњановић.

Дамњановић је оценио да су пред Богатићем бољи дани.

-Богатић жели да се отвори, развија, сарађује са свима и напредује на свим пољима. Кораци су тешки и мукотрпни, а дана у једној години је увек мало за све оно што је потребно урадити. Овај изречени оптимизам има покриће, јер сам убеђен да смо кренули исправним путем, а на том путу развоја, најбитнији су људи, а ја безрезервно верујем нашем човеку – своме суграђанину, комшији, пријатељу – рекао је он.

Himna Nas 840x630 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)

После дуго времена локална самоуправа је поводом Дана општине доделила висока признања, Повељу и Плакету појединцима и организацијама који су у протеклој години постигли резултате вредне пажње и допринели афирмацији и свеукупном развоју општине.

Повеља Општине Богатић уручена је установама које су у протеклој години постигле вредне резултате у сузбијању епидемије корона вируса. Ово признање су добили: Дому здравља „Богатић“, Повељу је примио др Александар Мартиновић, директор Дома здравља, ЈКП „Богатић“, признање је примио Владан Попадић, директор овог предузећа и Црвени крст Богатића, у име којег је признање примила секретарка Јелена Николић.

Плакете Општине Богатић добили су: др Милош Даниловић, поручник Војске Србије, атлетичар Александар Грновић, Филип Малетић, припадник МУП-а, најбољи студент Полицијске академије, др Јован Бајић, за допринос у науци, Здравко Поповић, власник компаније ДПС Клас груп, Бранко Којић, рекордер у добровољном давалаштву крви, професор Рударско-геолошког факултета Дејан Миленић и Душан Гарибовић, директор предузећа Железница карго.

Признања су добитницима уручили Милан Дамњановић, председник Општине Богатић и Синиша Пузић, председник Скупштине општине Богатић.

Академија је завршена културно-уметничким програмом у којем су учествовали Хор мачвански, глумац АП „Јанко Веселиновић“ Бранислав Ковић и фолклорни ансамбл „Ђидо“.

Председнику општине Богатић за помоћ у изградњи цркве у селу Каменица код Лепосавића на Косову уручио је представник црквеног одбора у овом селу Миодраг Радовановић.

Radovanovic Leposavic 839x630 - "ИДЕМО ПУТЕМ РАЗВОЈА" - ПОРУЧИО МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ, ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА (ФОТО)
Захвалност за помоћ у изградњи цркве у Каменици код Лепосавића

Related Images: