Komemoracija Milena - КОЛЕГЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА СЕ ОПРОСТИЛЕ ОД ДОКТОРКЕ МИЛЕНЕ МАРТИНОВИЋ
ИСТАКНУТО ТРАКА

КОЛЕГЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА СЕ ОПРОСТИЛЕ ОД ДОКТОРКЕ МИЛЕНЕ МАРТИНОВИЋ

pin - КОЛЕГЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА СЕ ОПРОСТИЛЕ ОД ДОКТОРКЕ МИЛЕНЕ МАРТИНОВИЋ

Запослени у Дому здравља данас су се на комеморативном скупу опростили од др Милене Мартиновић, специјалисте психијатрије, која је јуче поподне преминула у ковид болници у Батајници услед компликација након инфекције корона вирусом.

У Дому здравља у Богатићу докторка Милена се запослила 1997. године, када је дипломирала на Медицинском факултету у Београду. Осам година је радила као лекар опште праксе, а 2005. године завршила је специјализацију из психијатрије и 2008. субспецијализацију системске породичне психотерапије.

-Све нас, њене колеге у Дому здравља, јуче је затекла неочекивана тужна вест да смо изгубили нашу колегиницу, докторку Милену Мартиновићу. Надали смо се и веровали да ће и овог пута победити, да ће нам се вратити, обући свој бели мантил и наставити предани рад у служби психијатрије којем је била посвећена последњих 17 година – рекао је директор др Александар Мартиновић.

Прераним одласком Дом здравља и цела општина Богатић изгубила је врсног лекара и великог стручњака у области психијатрије.

– Непрестано се усавршавала, била је жељна знања, а нарочито се интересовала за депресивне поремећаје, деменцију, улогу породице у превенцији менталних поремећаја и превенцију менталних поремећаја код адолесцената.

Постављала је питања и давала одговоре, ширила оптимизам као животни стил и позитивно размишљање о животу и проблемима који многе од нас стављају пред искушења.

Позитивно размишљајте, вратите животу боје. Посматрати живот кроз сувише светле наочаре може бити штетно као и посматрати живот кроз тамне наочаре. Црно-бели свет није реалан. Мноштво боја краси наше постојање – подсетио је др Александар Мартиновић на речи преминуле колегинице које је изговарала и бележила у бројним текстовима које је објављивала на порталима и у штампи.

-Живот је био суров према њој, али је сачувала благу нарав, била је увек расположена и насмејана, лечила је рањену душу и погледом и бираним речима – рекао је Мартиновић и додао да су докторку Милену осим колега поштовали и волели и пацијенти које није лечила само стручно, својим богатим знањем и искуством, већ и благим осмехом и лепом речју.

Била је посвећена и хуманитарном и педагошком раду. Своје време, знање и искуство, делила је са особама са инвалидитетом и менталним порећајима у дневном боравку „Каритаса“ у Богатићу, са ученицима Мачванске средње школе којима је последњих десет година била професор здравствене културе, учествовала је у више пројеката невладиних организација посвећених породици, менталном здрављу, проблемима зависности.

Докторка Милена Мартиновић биће сахрањена данас у 14 часова на гробљу у Богатићу.

Д.Г.

Related Images: