Naslovna 3 1210x642 - МИЛУТИН БОРОВИЋ ПОБЕДНИК "ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ" (ФОТО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

МИЛУТИН БОРОВИЋ ПОБЕДНИК „ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ“ (ФОТО)

pin - МИЛУТИН БОРОВИЋ ПОБЕДНИК "ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ" (ФОТО)

На традиционалној манифестацији „Метковачка весела машина“ било је весело и занимљиво од јутрос. Казанџије су на време потпалиле ватру у својим „веселим машинама“, а док је мученица текла, домаћице су припремале домаће гужваре, а гурмански тимови – гулаш.

Победник такмичења за најбољу веселу машину је Милутин Боровић из Мачванског Метковића, друго место је припало такође власнику казана из овог села – Миодрагу Вујићу, а треће Јови Васиљевићу из Сремске Митровице.

Наукуснију питу гужвару испекла је Љиљана Глигорић из Богатића, друго место је освојила Горица Ерић из Мачванског Метковића, а треће Љиљана Граовац из Глушаца.

Најбољи гулаш припремила је екипа „Штикла“ из Богатића, друго место је припало тиму „Бој на Дубљу“, а треће „Веселим домаћицама“ из Богатића.

Победницима такмичења, поред награда организатора, Културно-образовног центра, Горан Вулетић, власник етно села „Мачвански конак“ даривао је наградно путовање и викенд аранжман на Златибору.

У етно насељу „Мачвански конак“, где се манифестација одржава атмосферу су подигли учесници културно-уметничког програма – песници, свирачи, играчи и певачи.

Д.Г.

Related Images: