Setva kukuruz - ПОДРШКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ РАТАРИМА: 270 ПРИЈАВА ЗА КРЕДИТЕ БЕЗ КАМАТЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОДРШКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ РАТАРИМА: 270 ПРИЈАВА ЗА КРЕДИТЕ БЕЗ КАМАТЕ

pin - ПОДРШКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ РАТАРИМА: 270 ПРИЈАВА ЗА КРЕДИТЕ БЕЗ КАМАТЕ

За бескаматне кредите који ће се одобравати за пролећну сетву поднето је 270 пријава, а пољопривредници су укупно тражили око 130.000.000 динара.

Велико интересовање пољопривредника је разумљиво, с обзиром на велике трошкове радова и репроматеријала у пролећној сетви, нарочито кукуруза који је најзаступљенија пролећна култура у Мачви.

Истовремено, ово је највећа подршка локалне самоуправе пољопривредницима, пошто је у буџету општина Богатић издвојила 6,5 милиона динара за субвенционисање камате на краткорочне кредите за пролећну сетву.

Практично, пољопривредници неће платити ни динар камате на позајмицу коју им одобри Банка Интеза, пошто општина субвенционише 100 посто обрачунате камате и трошкове обраде одобреног кредита.

Кредит је на годину дана и враћа се једнократно, најмањи износ кредита који ће се одобравати је 200.000, а максимални износ 500.000 динара по регистрованом газдинству.

О томе коме ће кредити бити одобрен одлучује банка, а уговором је утврђено да се сви одобрени кредити исплате до 15. априла-

Д.Г.

Related Images: