Naslovna 1 - (ФОТО ГАЛЕРИЈА) ГУЖВА НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У БОГАТИЋУ: 80 ИЗЛАГАЧА И ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ГУЖВА НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У БОГАТИЋУ: 80 ИЗЛАГАЧА И ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА

pin - (ФОТО ГАЛЕРИЈА) ГУЖВА НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У БОГАТИЋУ: 80 ИЗЛАГАЧА И ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА

Око 80 излагача из Србије, Републике Српске и Северне Македоније представља се на Првом међународном сајму пољопривреде који се данас одржава у Богатићу.

Велико интересовање значајних произвођача и увозника пољопривредне механизације, репроматеријала, сточне хране и опреме, али и пољопривредних произвођача који су још пре 10 сати кренули у обилазак штандова.

На сајму се представља и неколико банака, Задружни савез Србије, Управа за аграрна плаћања, као и осигуравајућа друштва, више задруга, удружења грађана и произвођача здраве хране.

Општина Богатић је последњих неколико година постала препознатљива по великом броју манифестација из области културе и туризма које смо поносно организовали афирмишући традиционалне вредности у пуном сјају. С обзиром да је општина Богатић пољоприведни крај надалеко познат по мачванској равници, вредним и поштеним произвођачима, сматрали смо да је од немерљивог значаја за наш крај организовање оваквог догађаја који ће дати јасан печат нашој свеопштој препознатљивости који ће донети бенефите на многим пољима – рекао је Милан Дамњановић, председник општине Богатић поздрављајући учеснике и госте сајма.

Присутнима се обратила и Биљана Петровић, директорка агро сектора НЛБ-Комерцијалне банке, а сајамску приредбу је отворио Велимир Стојановић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Највеће интересовање бројни посетиоци су показали за пољопривредну механизацију која је била изложена на отвореном. Како истичу продавци било је интересовања за куповину трактора и ситне механизације и опреме уз субвенције и кредите.

На скоро свим штандовима заинтересовани су имали могућност да добију и савете стручњака.

Сајам се затвара у 17 часова.

Related Images: