Naslovna 2 - ИЗВИЂАЧИ "ХАЈДУЦИ" БИЛИ У ГОСТИМА КОД ПОЛИЦАЈАЦА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ИЗВИЂАЧИ „ХАЈДУЦИ“ БИЛИ У ГОСТИМА КОД ПОЛИЦАЈАЦА

pin - ИЗВИЂАЧИ "ХАЈДУЦИ" БИЛИ У ГОСТИМА КОД ПОЛИЦАЈАЦА

Извиђачи из одреда „Хајдук“ данас су били гости припадника МУП у Богатићу. Младим извиђачима полицајци су представили своје занимање, показали им део опреме коју користе у свакодневном обављању тешког и одговорног посла.

Полицајци Данијела Короси Марковић и Дарко Марковић су одговорили на бројна питања младих извиђача о надлежностима и поступању полицајаца, припадника различитих сектора, у појединим ситуацијама и демонстрирали поједине активности као што су функционисање система веза и обавештавања и поступања саобраћајне полиције приликом саобраћајне незгоде.

Поједине извиђаче је интересовало како полицајци поступају и које су њихове надлежности у конкретним случајевима извршења кривичних дела и санкционисања извршилаца.

Чланове Извиђачког одреда је занимало како се постаје полицајац, а поједини су изјавили да имају жељу да обуку плаву униформу када одрасту.

-Поједине вештине и знања које поседују полицајци су неопходне и да би се био успешан извиђач. Наши чланови су пожелели да из прве руке, од полицајаца, чују нешто више о томе и уз захвалност припадницима полицијске станице у Богатићу данас им је то омогућено – истакли су Извиђачком одреду „Хајдук“ који је ове године постао члан Савеза извиђача Србије.

У полицијској станици у Богатићу су навели да су због одговорности и великог значаја посла који обављају увек отворени за сарадњу са грађанима, а нарочито са најмлађима и да су овакви сусрети прилика да се, уколико још постоје, отклоне предрасуде полицији као једном од стубова безбедности друштва и сваког појединца.

Д.Г.

Related Images: