Sajam odjeci - ОДЈЕЦИ САЈМА ПОЉОПРИВРЕДЕ: ИЗ ИПАРДА У БОГАТИЋ СТИГЛО 1,2 МИЛИОНА ЕВРА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОДЈЕЦИ САЈМА ПОЉОПРИВРЕДЕ: ИЗ ИПАРДА У БОГАТИЋ СТИГЛО 1,2 МИЛИОНА ЕВРА

pin - ОДЈЕЦИ САЈМА ПОЉОПРИВРЕДЕ: ИЗ ИПАРДА У БОГАТИЋ СТИГЛО 1,2 МИЛИОНА ЕВРА

Марко Кесић, директор Управе за аграрна плаћања, на Првом међународном пољопривредном сајму одржаном у суботу у Богатићу говорио је о конкурсима Министарства пољопривреде, ИПАРД програмима за набавку трактор и исплати субвенција из републичког буџета.

Сајам је и у овом сегменту потпуно оправдао очекивања пољопривреднх произвођача јер су „из прве руке“ могли да сазнају све о конкурсима, програмима и пријавама како би што лакше и брже остварили своја права.

Бројке које је у суботу изнео Марко Кесић, директор Управе за аграрна плаћања, потврђују изузетан потенцијал општине Богатић у пољопривредној производњи, због чега је одржавање сајма оцењено као веома позитивна иницијатива локалне самоуправе.

Кесић је овом приликом рекао да је из oпштинe Бoгaтић пристиглo 9.434 зaхтeвa за исплату субвенција, одoбрeн je 8.421 и oкo 755 милиoнa динaрa штo je oкo 90%

Из oпштинe Бoгaтић пoднeтo je 20 ИПAРД зaхтeвa, сa зaхтeвaним изнoсoм инвeстициja oд 5.692.166 eурa. Oдoбрeнo je 9 зaхтeвa сa изнoсoм пoдршкe oд 1.189.537 еврa, a исплaћeнo je  6 зaхтeвa у изнoсу oд 497.427 eврa.

Д.Г.

Насловна фотографија: Домаћинска кућа

Related Images: