Nagradjeni - СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

pin - СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Свечаном академијом у присуству великог броја званица обележен је 10. септембар, Дан општине Богатић.

Присутнима се обратио Милан Дамњановић, председник општине Богатић, који је између осталог рекао:

– Овогодишњи Дан општине обележавамо у лепшем Богатићу, који из године у годину постаје место квалитетнијег и угоднијег живота за све грађане, али и боравиште за све оне који нас посете и буду нам драги гости. Од пре две године када нам је указано поверење на изборима, преузели смо, између осталог и одговорност да наставимо са очувањем имена Богатића и свих људи који у овој општини живе.

Milan 1 840x630 - СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
Милан Дамњановић, председник општине Богатић

Дамњановић је истакао да свакодневни озбиљан и посвећен рад, са одређеном визијом и прецизираним јасним циљем – општина Богатић мора што пре, у најкраћем могућем року да прескочи неколико степеница развоја и сврста се у ред развијених локалних заједница. Протекли период је наговестио пројектовани правац и саму динамику, а ближа будућност ће несумњиво донети и саму потврду.

-Међутим, оно што желим посебно нагласити јесте чињеница да у тој нашој борби и зацртаном циљу којем тежимо нисмо сами. Зато се морамо сетити и свих оних који нам свесрдно помажу и с којима блиско сарађујемо…..пре свега, председника Републике Србије господина Александра Вучића, Владу Републике Србије, јавна предузећа и установе, Мачвански управни округ, колеге из других градова и општина, а посебно из наше околине – додао је Дамњановић.

Уручена су друштвена признања, Повеље и плакете општине Богатић заслужним појединцима и организацијама.

Повеље општине Богатић добили су Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ поводом 150 година рада, Предшколска установа „Слава Ковић“ поводом 50 година рада и Фолклорни ансамбл „Ђидо“.

Добитници Плакета општине Богатић су: одбојкашица Даница Ружић, имунолог др Емина Милошевић, глумац Драган Петровић, лекар др Слободан Бобан Берић, пчелар Момчило Лацковић, економиста Ивана Станковић из Глушаца, инжењер шумарства Зоран Ђорђевић из Сремске Митровице и посхтумно др Милена М. Мартиновић, лекар специјалиста психијатрије.

deca 788x630 - СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
Наступ малишана ПУ „Слава Ковић“

Изведен је и пригодан културно-уметнички програм у којем су учествовали малишани из ПУ „Слава Ковић“, Хор мачвански, глумац Бранислав Ковић и фолклорни ансамбл „Ђидо“.

Д.Г.

Related Images: