Naslovna - БРАВО! МЕШТАНИ БОГАТИЋА САВЕСНО ОДВАЈАЛИ ОТПАД
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БРАВО! МЕШТАНИ БОГАТИЋА САВЕСНО ОДВАЈАЛИ ОТПАД

pin - БРАВО! МЕШТАНИ БОГАТИЋА САВЕСНО ОДВАЈАЛИ ОТПАД

Први камион рециклабилног отпада који је прикупљен  у протеклих месец дана у 1800 домаћинстава у Богатићу данас је испражњен на регионалној депонији „Срем-Мачва“.

Final2 473x630 - БРАВО! МЕШТАНИ БОГАТИЋА САВЕСНО ОДВАЈАЛИ ОТПАД

Папир, пластику, лименке и конзерве становници Богатића су одлагали у плаве канте које су у суботу радници ЈКП „Богатић“ испразнили у свим домаћинствима, а данас прикупљени отпад испоручили у погон регионалне депоније где ће се разврставати и потом рециклирати.

– Убудуће ће радници ЈКП „Богатић“ сваке прве суботе у месецу сакупљати и транспортовати овај отпад на регионалну депонију где ће се вршити бесплатан пријем. Локална самоуправа препознаје проблем и потребу системског уређивања процеса савременог одлагања, депоновања и селекције комуналног и неких других врста отпада и пројекти који се у последње време реализују несумњиво доприносе заштити животне средине и побољшању услова за живот свих грађана – рекао је Милан Дамњановић, председник општине Богатић.

Прва испорука сувог отпада на регионалну депонија потврдила је да су становници Богатића озбиљно схватили разврставање отпада.

Final1 618x630 - БРАВО! МЕШТАНИ БОГАТИЋА САВЕСНО ОДВАЈАЛИ ОТПАД

Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“, који је присуствовао истовару отпада, објашњава како је камион смећар на ваги показао тежину од 2,16 тона и да се већ на мерењу могло наслутити да је постигнут жељени циљ.

– Исто возило са неселектованим отпадом буде тешко између 5 и 6 тона, навео је Попадић и додао:

– Резултат данас обављеног депоновања рециклабилног отпада је одличан. Становници Богатића су озбиљно схватили овај пројекта и у канте одлагали само отпад за који су намењене. Узорак отпада је стопосто исправан и морамо се похвалити да је најчистији од свих који су примљени. Захваљујући томе депоновање отпада нећемо платити.

Попадић се захвалио становницима Богатића на савесном понашању и најавио да ће наредних дана плаве канте за прикупљање сувог отпада бити постављене у близини стамбених зграда, а контејнери жуте боје, у које ће се одлагати стакло, у близини угоститељских објеката у Богатићу и у селима.

Д. Грујић

Related Images: