Sovljak zavrsena ograda Naslovna - СОВЉАК МАЛО, АЛИ СЛОЖНО СЕЛО - ПРИЛОЗИМА И ДОБРОВОЉНИМ РАДОМ ОГРАДИЛИ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

СОВЉАК МАЛО, АЛИ СЛОЖНО СЕЛО – ПРИЛОЗИМА И ДОБРОВОЉНИМ РАДОМ ОГРАДИЛИ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

pin - СОВЉАК МАЛО, АЛИ СЛОЖНО СЕЛО - ПРИЛОЗИМА И ДОБРОВОЉНИМ РАДОМ ОГРАДИЛИ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

Уместо старог дотрајалог плота на дворишту Основне школе, вредни мештани Совљака су поставили нову бетонско-жичану ограду.

Иницијативу руководства месне заједнице прихватили су скоро сви мештани који су дали добровољне прилоге за куповину материјала, а за сваку похвалу је што су, када су сазнали за акцију својих некадашњих суграђана, новчану помоћ упутили и бројни мештани који више не живе у селу.

51 - СОВЉАК МАЛО, АЛИ СЛОЖНО СЕЛО - ПРИЛОЗИМА И ДОБРОВОЉНИМ РАДОМ ОГРАДИЛИ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

Такође, акцију су финансијски подржали и привредници из овог села и околине чији су корени у Совљаку.

-Део потребног новца је обезбеђен и из општинског буџета, а вредно пажње је што су се мештани удружили и осим новца добровољним радом прво уклонили стару ограду и очистили терен, а потом излили темељ и монтирали ограду – кажу у месној заједници у Совљаку.

До сада је завршено око 70 одсто посла, а када временске прилике дозволе постављање ограде ће бити настављено и завршено, чиме ће се унапредити безбедност ученика ове четвороразредне школе која се налази уз прометну регионалну саобраћајницу.

Д.Г.

Related Images: