Dan drzavnosti Naslovna - СРЕЋАН ДАН ДРЖАВНОСТИ - ЧЕСТИТКА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

СРЕЋАН ДАН ДРЖАВНОСТИ – ЧЕСТИТКА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

pin - СРЕЋАН ДАН ДРЖАВНОСТИ - ЧЕСТИТКА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Председник општине Богатић Милан Дамњановић упутио је грађанима општине Богатић честитку поводом Дана државности. У честитки се наводи:

Поштовани суграђани,

Честитам вам Сретење – Дан државности Републике Србије.

Датум 15. фебруар подсећа нас на преломне догађаје из славне српске историје који су одредили и судбину српског народа. Славећи данашњи празник, с поносом се присећамо давне 1804. године, када је у Орашцу подигнут Први српски устанак, који је означио незаустављив процес коначног ослобођења наше земље од вишевековног турског ропства.

Поред отварања врата слободе, памтимо и 1835. годину, када је у Крагујевцу проглашен први српски устав – Сретењски устав, један од првих демократских устава у Европи, чије принципе демократије и толеранције настојимо да следимо и данас.

Слободарски дух део је нашег колективног идентитета. Нека нам, у ово време изазова за Србију коме сведочимо, тај исти дух буде основа националног јединства и аманет нашим потомцима. Сећање на славне дане наше историје и храбре и истрајне претке обавезује нас да свакодневно вредно радимо и напредујемо, како бисмо садашњим, али и потоњим нараштајима осигурали бољу будућност.

Нека нам је свима срећан Дан државности!

Живео Богатић, живела Србија!

Related Images: