Sedista naslova - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)

pin - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)

Савет за координацију безбедности у саобраћају општине Богатић и Репубичка агенција за безбедност саобраћаја уручили су данас 134 ауто седишта за децу са подручја општине Богатић.

Teodor 1120x630 - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)
Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић

Родитеље малишана поздравио је Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић који је нагласио да локална самоуправа континуирано, а од ове године знатно више финансијски подржава децу и младе.

Осим бесплатних уџбеника за прваке и новчане помоћи њиховим родитељима, повећања додатка за свако новорођено дете, већих стипендија за студенте и бесплатног летовања за социјално угрожену децу у основним школама, ове године ће средствима из општинског буџета бити уређене зоне у свим школама како би се подигла безбедност ученика у саобраћају. Бесплатна ауто-седишта за децу рођену у протекле две године је акција која ће унапредити безбедност најмлађих учесника у саобраћају, истакао је Теодоровић.

Mijat - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)
Мијат Церовић

Мијат Церовић из Агенције за безбедност саобраћаја је подсетио да су деца најосетљивија категорија учесника у саобраћају. У протеклих десет година на путевима у Србији настрадало је чак 14.633 деце, од тога 126 деце је изгубило живот. Само прошле године, према прелиминарним подацима, изгубљено је 13 дечијих живота. Агенција за безбедност саобраћаја спроводи различите превентивно-едукативне активности како би број погинуле деце до 2030. био сведен на нулу,

sala - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)
Присутни су са пажњом пратили упутства за правилну употребу ауто-седишта

У превенцији је значајна употреба ауто-седишта, истакла је Марина Спасић из Агенције за безбедност саобраћаја, која је демонстрирала како се правилно користе ауто-седишта и присутним родитељима малишана поделила стручне и веома корисне савете.

Naslovna 1 - ЗА 134 МАЛИШАНА БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА (ФОТО-ГАЛЕРИЈА)
Ауто-седишта обезбедили општина Богатић и Агенција за безбедност саобраћаја

Општина Богатић је, иначе, у доњем делу табеле међу локалним самоуправа у Србији по употреби дечјих ауто-седишта, па би подела бесплатних ауто-седишта и едукација родитеља требало да у наредном периоду поправи ову неславну статистику.

Д. Г.

Related Images: