Venci bombardovanje naslovna - ПОШТА СРЂАНУ СТАНЧЕТИЋУ, ЖЕЉКУ АНДРИЋУ И НЕБОЈШИ МИЈИЋУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОШТА СРЂАНУ СТАНЧЕТИЋУ, ЖЕЉКУ АНДРИЋУ И НЕБОЈШИ МИЈИЋУ

pin - ПОШТА СРЂАНУ СТАНЧЕТИЋУ, ЖЕЉКУ АНДРИЋУ И НЕБОЈШИ МИЈИЋУ

Обележавајући 24. март, дан када је 1999. године започела НАТО агресија на Србију, представници општине Богатић на челу са председником Општине Миланом Дамњановићем, удружења СУБНОР-а Богатић, Месних заједница Совљак и Баново Поље  положили цвеће и одали пошту страдалим јунацима Срђану Станчетићу, Жељку Андрићу и Небојши Мијићу.

Годишњица тих страшних и трагичних догађаја нас обавезује да се са пијететом сетимо свих невиних жртава које су дале оно највредније у том наметнутом рату. Наши суграђани Срђан Станчетић и Жељко Андрић из Бановог Поља и Небојша Мијић из Совљака поносно су стали у одбрану части отаџбине и јуначки положили своје животе у борби против шиптарских сепаратиста и НАТО злочинаца. Иако је од тада прошло толико година, слике и сећања не бледе, напротив, ране су и даље свеже и боле као и првог дана.

Према подацима Министарства одбране Србије, током ваздушне агресије НАТО убијено је 2.500 цивила, међу њима 89 деце и 1.031 припадник Војске и полиције. Према истом извору, рањено је око 6.000 цивила, од тога 2.700 деце, као и 5.173 војника и полицајаца, а 25 особа се води као нестало.

Related Images: