Dan Roma1 - ДАМЊАНОВИЋ ЧЕСТИТАО СВЕТСКИ ДАН РОМА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ДАМЊАНОВИЋ ЧЕСТИТАО СВЕТСКИ ДАН РОМА

pin - ДАМЊАНОВИЋ ЧЕСТИТАО СВЕТСКИ ДАН РОМА

Данас се обележава Светски дан Рома и тим поводом Милан Дамњановић, председник општине Богатић упутио је честитку у којој се наводи:

-У име општине Богатић и у своје име, упућујем целој ромској националној заједници Србије честитке поводом 8. априла – Светског дана Рома. Овај дан је посебна прилика да се укаже на проблеме са којима се суочавате, али и да се прослави ваша богата култура, историја, традиција, језик.

Ваш положај је и даље тежак, али кроз удружени напор свих релевантних друштвених чинилаца, можемо остварити циљ унапређења животног стандарда читаве ромске популације – како би се смањиле неједнакости које постоје између ваше заједнице и остатка становништва и убрзао процес инклузије у све сегменте друштва.

Морамо учинити све да се предрасуде приликом школовања, запошљавања, здравствене неге и решавања проблема становања елиминишу.

Порука свим Ромима и Ромкињама је да је Богатић ваша општина, Србија ваша земља, те да ћемо се заједно са вама борити за једнака права и бољу будућност наше деце. Желим да овај празник проведете у миру, весељу, добром здрављу и у кругу породице.

Related Images: