despot3 - СЛАТКИ БЕБАЦ "КРАДЕ ШОУ" ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ!
ИСТАКНУТО ТРАКА

СЛАТКИ БЕБАЦ „КРАДЕ ШОУ“ ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ!

pin - СЛАТКИ БЕБАЦ "КРАДЕ ШОУ" ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ!

Иако има тек 15 месеци, преслатки плавушан Деспот „украо је шоу“ на свакој манифестацији у Богатићу где се појавио са својим родитељима, тетком или баком и деком.

Недавно су одржане две манифестације на којима се играло и певало и нема ко није запазио овог веселог бебца.

Despot 1 2 - СЛАТКИ БЕБАЦ "КРАДЕ ШОУ" ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ!

 – Једноставно нема мира чим почне музика. Нема шансе да седи у колицима или да буде неком од нас у наручју. Отима се, негодује ако га не пуштамо, а онда креће његов шоу. Игра, трчкара, шири руке, врти главицом, тапше рукицама – описује отац Браниша.

Мало у ритму, па у круг, лево-десно, са осмехом и уздигнутих ручица „одигра“ својих пет минута колико траје фолклорна кореографија. За то време брижни бака и дека „на иглама“ прате да се случајно не ухвати у коло са играчима и направи општу пометњу.

– Деспот је живахно дете и реагује на музику и игру. Рано је кренуо и можда постане најбољи играч фолклора у нашој фамилији – прича бака  Зорица.

Despot 1 840x630 - СЛАТКИ БЕБАЦ "КРАДЕ ШОУ" ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ!

„Крв није вода“, подсећа на стару изреку дека Небојша и појашњава да су он и бака Зорица у младости играли у фолклору, отац Браниша и тетка Бранислава су у четвртој деценији и још су активни играчи у ФА „Ђидо“, а једино мајка Ивана никада није заиграла у колу.

– У нашој Улици Спасоја Јокића из скоро сваке куће је било играча, а из наше са Деспотом сада има чак троје – у шали прича дека Небојша и додаје да је наручио да је за унука поручио израду старе мачванске народне ношња, шајкаче и опанчића како би „наступи“ најмлађег играча из фамилије били још атрактивнији.

Д.Г.

Related Images: