Badovinci2 - У ВРТИЋУ У БАДОВИНЦИМА СПРЕМНО ЋЕ ДОЧЕКАТИ МАЛИШАНЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У ВРТИЋУ У БАДОВИНЦИМА СПРЕМНО ЋЕ ДОЧЕКАТИ МАЛИШАНЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ

pin - У ВРТИЋУ У БАДОВИНЦИМА СПРЕМНО ЋЕ ДОЧЕКАТИ МАЛИШАНЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ

Уз подршку локалне самоуправе и сопственим средствима Предшколска установа „Слава Ковић“ сваке године шири капацитете и прихвата већи број деце. Од ове године полудневни боравак се отвара у Дубљу и Глоговцу, а осим тога перманентно се, у складу са расположивим средствима, унапређују  услови за боравак малишана и рад васпитача.

Badovinci - У ВРТИЋУ У БАДОВИНЦИМА СПРЕМНО ЋЕ ДОЧЕКАТИ МАЛИШАНЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ
Вртић у Бадовинцима

Тако је и у Бадовинцима где је објекат годинама био у лошем стању, али из године у годину постаје функционалнији. У последње две године је урађено грејање, реновиран кров, урађена фасада и замењен део дотрајале дрвене столарије, а управо се завршава комплетно реновирање санитарног чвора.

– У Бадовинцима у полудневном боравку имамо две групе по 20 деце, а у истом простору се спроводи и припремно-предшколски програм који ће у новој школској години похађати 43 деце. Трудимо се да унапређујемо услове боравка и да деци буде пријатније, а радујемо се и проширењу простора да бисмо могли да прихватимо што више деце  – каже Лидија Симеуновић, директорка ПУ „Слава Ковић“.

Badovinci3 - У ВРТИЋУ У БАДОВИНЦИМА СПРЕМНО ЋЕ ДОЧЕКАТИ МАЛИШАНЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ
Нови санитарни чвор у вртићу у Бадовинцима

Милан Дамњановић, председник општине Богатић истиче да је, после недавне посете Александра Мартиновића, министра за државну управу и локалну самоуправу, извесније је да ће из републичког буџета бити опредељена средства за изградњу вртића површине 200 метара квадратних , што би уз постојећи уређени простор задовољило потребе у овом селу.

– Бадовинци су велико село и објективно је потребно више простора како би се омогућило сваком детету да иде у вртић. У сваком тренутку овде има око 100 деце и када буде завршен нови објектат они ће у свом селу имати најбоље услове за боравак  – рекао је Дамњановић.

Локална самоуправа је припремила пројекат новог вртића у Бадовинцима и уз средства из републичког буџета која се очекују наредне године, у буџету ће наредне године издвојити део новца за изградњу.  

Д. Грујић

Related Images: