Tri saniteta e1693483490839 - ВОЗАЧИ САНИТЕТСКИХ ВОЗИЛА НЕЗАДОВОЉНИ, ПРОТЕСТВОВАЋЕ У БЕОГРАДУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ВОЗАЧИ САНИТЕТСКИХ ВОЗИЛА НЕЗАДОВОЉНИ, ПРОТЕСТВОВАЋЕ У БЕОГРАДУ

pin - ВОЗАЧИ САНИТЕТСКИХ ВОЗИЛА НЕЗАДОВОЉНИ, ПРОТЕСТВОВАЋЕ У БЕОГРАДУ

Удружени синдикати Србије „Слога“ обавештавају јавност да ће се у понедељак, 4. септембра, са симболичним почетком у 11.59 часова, испред зграде Владе Србије у Немањиној 11 у Београду, одржати протест незадовољних возача санитетских и других возила запослених у здравственим установама широм Србије.

Овај протест има за циљ да истакне социјално и професионално незадовољство радника хитне помоћи и потребу за унапређењем њихових услова рада, повећању плата и измену релевантних уредби и прописа који се односе на плате запослених у јавним службама.

Кључна тачка захтева је измена Уредбе о коефицијентима за обрачун плата тако да возачи санитетских возила имају коефицијент 13,57, док би се за остале возаче у здравству повећали коефицијенти пропорционално тежини обављаних послова.

Такође, међу захтевима је и боља регулатива када су у питању исплате дневница за службене путеве, прековремени рад и посебне регулативе за одређене категорије возача. Посебна пажња је усмерена на захтев да се возилима хитне медицинске помоћи омогући пролазак кроз црвено светло под специфичним условима.

На протесту се очекује присуство више од 300 возача, представника возача из свих делова Србије, а реч ће узети како представници возача, синдиката и чланови Комитета за саобраћај. Окупљени ће чекати испред зграде Владе до 14 часова, до тренутка када добију одговор о састанку са представницима Владе, на основу кога ће донети све будуће одлуке о даљем поступању.

Удружени синдикати Србије Слога позивају све медијске куће да пропрате и извештавају о протесту незадовољних возача санитетских и других возила запослених у здравственим установама.

(Саопштење Удружених синдиката Слога)