Milan Nikola Misa Kosta - (ФОТО) ЧЕСТИТКА И ПОДРШКА: БОГАТИЋ ПРВАЦИМА ПОКЛОНИО КЊИГЕ, РАНАЦ И 8.000 У КЕШУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО) ЧЕСТИТКА И ПОДРШКА: БОГАТИЋ ПРВАЦИМА ПОКЛОНИО КЊИГЕ, РАНАЦ И 8.000 У КЕШУ

pin - (ФОТО) ЧЕСТИТКА И ПОДРШКА: БОГАТИЋ ПРВАЦИМА ПОКЛОНИО КЊИГЕ, РАНАЦ И 8.000 У КЕШУ

У основним школама у општини Богатић и Мачванској средњој школи данас је почела нова школска година.

Највише су узбуђени ђаци прваци и њихови родитељи. У школске клупе први пут ће сести 209 ђака: у Богатићу 49, Бановом Пољу 8, Белотићу 12, Клењу 20, Салашу Црнобарском 5, Глушцима 14, Метковићу 13, Узвећу 11, Дубљу 23, Црној Бари 13, Совљаку 4, Бадовинцима 34, Глоговцу 1, док у Очагама нема ђака првака.

Локална самоуправа на почетку ове школске године је пружила досад највећу подршку ђацима првацима и њиховим породицама.

-Следимо политику државе, председника Републике и Владе, па је општина Богатић ове године први пут определила средства и купила уџбенике за све ученике првог разреда на територији општине. Издвојили смо милион и 700 хиљада динара. Сваком прваку смо поклонили и школски ранац и 8.000 динара у новцу и тако помогли буџет сваког родитеља на почетку школске године у овом моменту кад је највећи удар на кућни буџет. Трудићемо са да наставимо са оваквим акцијама и помогнемо породицама и ђацима, да им олакшамо и омогућимо што боље школовање и услове у школи – рекао је Милан Дамњановић, председник општине Богатић.

Дамњановић и његов помоћник Никола Тошић су поклон пакете локалне самоуправе уручили ђацима првацима у ОШ „Мика Митровић“ у Богатићу и директору школе Милораду Ерцеговчевићу.

У ОШ „Лаза К. Лазаревић“ ђацима првацима су поклоне општине Богатић уручили Матија Миловановић, помоћник председника општине и директорка ове установе Драгана Којић:

Related Images: