Biciklijada kroz Macvu4 1210x642 - (ФОТО) НАЈЛЕПША И НАЈЗДРАВИЈА ЈЕ ВОЖЊА БИЦИКЛОМ - "УБИЈА" ДЕПРЕСИЈУ, "ДИЖЕ" РАСПОЛОЖЕЊЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО) НАЈЛЕПША И НАЈЗДРАВИЈА ЈЕ ВОЖЊА БИЦИКЛОМ – „УБИЈА“ ДЕПРЕСИЈУ, „ДИЖЕ“ РАСПОЛОЖЕЊЕ

pin - (ФОТО) НАЈЛЕПША И НАЈЗДРАВИЈА ЈЕ ВОЖЊА БИЦИКЛОМ - "УБИЈА" ДЕПРЕСИЈУ, "ДИЖЕ" РАСПОЛОЖЕЊЕ

Више од 500 рекреативаца на деветој по реду „Бициклијади кроз Мачву“ савладало је руту дугачку 35 километара од Богатића до места Очаге и назад. Ово је, до сада, најмасовнија манифестација која промовише здрав живот, породичне вредности, рекреацију и бициклизам, а учесницима пружа непоновљиво уживање у мачванском крајолику и целодневни боравак и  дружење у природи.

Док је најмлађи учесник, деветомесечни Богдан на своје прво путовање бициклом кренуо спавајући у корпици, деветогодишњи Димитрије Ерић је своју авантуру остварио на „плавом бициклу са 18 брзина“ у друштву са сестром Калином и мајком Катарином.

– Возим бицикл и код куће, провозам се до етно-села или до продавнице. Мислим да ћу успети да пређем цео пут – каже Димитрије.

У пуној опреми, на тркачком бициклу, из Руме је на мачванску Бициклијаду дошао Виктор Божић зато што обожава овакве манифестације, дружења и прилику да упозна нове пријатеље.

– Прешао сам бициклом за последњих седам  година око 136.000 километра у четири државе, а возио сам и до Острога. Здраво је, убија депресију и нерасположење, најлепше је на бициклу – поручио је Виктор.

Шапчанину  Зоран Шакану (54) је рекреативна вожња бицикла задовољство, али је на овај начин успео и да се ослободи вишка килограма, увек буде у кондицији и сачува здравље.

– Седмично пређем 300 до 400 километара. Смршао сам 35 килограма и немам здравствених проблема. Због здравља бих свакоме препоручио вожњу бициклом  – каже Зоран.

Александар Фирауновић, председник организационог одбора „Бициклијаде кроз Мачву“ је истакао задовољство што је манифестација окупила рекордан број учесника свих узраста, а нарочито што су међу најбројнијима били млади и деца.  

– Један од циљева манифестације је промоција безбедног учешћа бициклиста у саобраћају и остварили смо га на најбољи начин. Сви су савладали руту, а међу њима и целе породице са децом – рекао је Фирауновић.

„Бициклијаду кроз Мачву“ је организовао Еколошко-едукативни центар уз покровитељство општине Богатић и подршку великог броја спонзора.

Д.Г.

Related Images: