Bolnica Korona 1210x642 - ПОНОВО КОРОНА - ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ И ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ У БОЛНИЦИ
ИСТАКНУТО РЕГИОН ТРАКА

ПОНОВО КОРОНА – ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ И ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ У БОЛНИЦИ

pin - ПОНОВО КОРОНА - ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ И ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ У БОЛНИЦИ

Повећава се и број хоспитализованих у Мачванском округу

У Мачванском округу се погоршала епидемиолошка ситуација јер се за недељу дана 3,5 пута повећао број инфицираних короном.

У Заводу за јавно здравље у Шапцу су навели да је код инфицираних изолован подсој Омикрона Ерис и да је позитивност висока – 38,5%, па су апеловали на грађане да се придржавају превентивних мера.

– У другој недељи септембра, од 11. до 17. било је 42 позитивних, а у претходној свега 12.  Највише заражених је у добним групама од 20-64 године (друштвено активни и запослени), али се и број оболелих старијих од 65 година повећава. Такође се повећава и број хоспитализованих на округу – кажу у Заводу.

Одмах пошто је уочен скок броја оболелих у Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ су јуче забранили посете хоспитализованим пацијентима.

– Болнички и пацијенти који долазе на преглед у амбуланте, као и сви остали морају да носе заштитне маске. Сви пацијенти са симптомима акутне респираторне инфекције који су предвиђени за болничко лечење биће тестирани на ковид инфекцију – наведено је у саопштењу шабачке болнице.

Д.Г.

Related Images: