Put Milan 945x642 - ОД БОГАТИЋА ДО ДРИНЕ ПРЕКО 5 МОСТОВА, 100 НА САТ!
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОД БОГАТИЋА ДО ДРИНЕ ПРЕКО 5 МОСТОВА, 100 НА САТ!

pin - ОД БОГАТИЋА ДО ДРИНЕ ПРЕКО 5 МОСТОВА, 100 НА САТ!

Брза саобраћајница Слепчевић – Бадовинци има велики значај за општину Богатић

Данас је почела изградња брзе саобраћајнице од Слепчевића до Бадовинаца, односно граничног прелаза у овом месту, веома значајне за општину Богатић.
Градилиште је посетио и председник Републике Александар Вучић, а присуствовали су и представници локалних самоуправа из Мачванског округа.
Планирана траса државног пута IB реда Слепчевић – гранични прелаз Бадовинци, почиње непосредно по уласку трасе државног Шабац – Лозница на територију општине Богатић, где се одваја и пружа у правцу запада јужно од насеља Дубље, Клење и Бадовинци и Змињак, до Павловића моста.

Укупна дужина пута Слепчевић – Бадовинци је 15,3 км. Биће омогућена брзина кретања од 100 километара на час са попречним профилом од две физички одвојене коловозне траке, са две саобраћајне траке.
Од Богатића до границе са БиХ – предвиђено је пет мостова који ће премостити локалне путеве, мање водотокове и канале, као и четири раскрснице са кружним током и четири траке, наведено је на сајту ЈП „Путеви Србије”.
-Ова саобраћајнице ће допринети доласку привредника и инвеститора у нашу општину, али и самом развоју општине, као и бољем извозу пољопривредних проивода. Захваљујући овом путу Богатић се привредно отвара. Поред тога за нас је важна ствар што ће се путеви кроз Богатић растеретити камиона који ће бити преусмерени на брзе саобраћајнице – рекао је председник општине Богатић Милан Дамњановић.

Related Images: