Zavod - ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ ДОБИТНИК "ОСКАРА КВАЛИТЕТА"
ИСТАКНУТО ТРАКА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ ДОБИТНИК „ОСКАРА КВАЛИТЕТА“

pin - ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ ДОБИТНИК "ОСКАРА КВАЛИТЕТА"

У оквиру традиционалног 32. Форума квалитета и пословне изврсности 2023. којим се у нашој земљи обележава Светски дан квалитета и Европска недеља квалитета, Заводу за јавно здравље Шабац припала је награда за пословну изврсност “Оскар квалитета 2023” у областима: лидерство, процеси и технологије, резултати пословања.

Награду је испред ове установе примио директор МСц. др Бранко Вујковић који је током обраћања истакао да је велика част и задовољство што има прилику да говори у име установе која представља најстарији организациони облик једне установе јавног здравља у Србији.
Нагласио је да је Завод за јавно здравље Шабац 1. новембра свечаном академијом обележио другу годину другог века и 102 године постојања организоване борбе за јавно здравље у Србији, и да је за више од века ова установа прешла дугачак пут – од бактериолошке станице до модерне дигитализоване установе јавног здравља основане за територију Мачванског округа.

Из борбе са пандемијом, уз снажну подршку државе изашли смо снажнији кадровски, инфраструктурно и материјално, у последње три године успели смо да реализујемо три важна стратешка циља:
Успостављање најмодерније лабораторије за молекуларну дијагностику, која данас поред корона вируса ради чак и типизацију ХПВ који је главни изазивач рака грлића материце код жена.
Затим смо ове године успоставили аутоматизовани мониторинг квалитета ваздуха који имају најмодерније европске земље.
На последњем месту, али не мање важно, јесте и реализација трећег циља, а то је дигитализација наше установе, па тако поред модерне мобилне апликације „Чувар здравља”, данас имамо и најбољи лабораторијски информациони систем, па тако најудаљенија амбуланта у нашем Округу добија резултате анализа на „клик” наших стручњака.” – истакао је директор Вујковић.

Све ово је допринело да данас будемо институција за пример у мрежи јавног здравља, и једини институционални члан Европског удружења за јавно здравље из Србије, остварујући примарни циљ а то је заштита здравља нашег народа, али и стабилно финансијско пословање.
Захвалио се представницима Фондације за културу квалитета и изврсност, пре свега јер су њихове смернице помогле да текуће пословање сагледамо из новог угла, и свакако да у данима пред нама будемо још бољи.
Ову награду директор наше установе у име свих запослених, посветио је рано преминулом помоћнику директора за квалитет, магистру Бошку Ђоковићу, који је био и остао мерна јединица за квалитет Завода за јавно здравље Шабац.

(Текст и насловна фотографија Завод за јавно здравље Шабац)

Related Images: