Skupstina prazna 3 - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 3 - ДИПЛ. ИНЖ. АЛЕКСАНДАР ФИРАУНОВИЋ - ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА
ИЗБОРИ 2023. ИСТАКНУТО

ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 3 – ДИПЛ. ИНЖ. АЛЕКСАНДАР ФИРАУНОВИЋ – ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА

pin - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 3 - ДИПЛ. ИНЖ. АЛЕКСАНДАР ФИРАУНОВИЋ - ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА

Представљамо изборне листе које су потврђене за локане изборе у општини Богатић 17. децембра 2023. Објавићемо текстове које су доставиле странке, коалиције и групе грађана које учествују на изборима, после упућеног јавног позива. Текстови учесника локалних избора биће објављени и у новом броју листа Ин Мачва у четвртак, 14. децембра како би били доступни широј публици.

logo zeleni - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 3 - ДИПЛ. ИНЖ. АЛЕКСАНДАР ФИРАУНОВИЋ - ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА ПАРТИЈА

У тренутку када је предизборна кампања у општини Богатић у пуном јеку, и када је готово код свих релевантних политичких фактора „пуна уста“  свакаквих предизборних обећања, ОО Европске зелене партије у Богатићу, кренуће другачијим редоследом, тачније, кренуће у најкраћим цртама од онога шта су у претходном периоду урадили и по чему су постали препознатљиви у својој средини. Зелени Богатића су били једини у пружању отвореног отпора против рударења литијума у борби против Рио Тинта. Захваљујући  петицији и прикупљених више стотина потписа са правом незадовољних становника општине Богатић, дат је допринос заустављању и  експлоатацији руде јадарита и тиме директно спречен Рио Тинто да загади воду Јадра, Дрине и Саве. 

У протеклом периоду евидентно је било залагање Европске зелене партије за санацију дивљих депонија на територији општине, и организованог одношење смећа из домаћинстава у свих 14 сеоских месних заједница општине Богатић. 

У сарадњи са Еколошко едукативним центром Мачве, у претходних неколико година ЕЗП је извео више акција озелењавање школских дворишта у селима наше општине.Том приликом засађено је више од 500 зимзелених и листопадних садница дрвећа а поред чистијег ваздуха, школска дворишта су добила и лепши изглед.

Основни мото Општинског одбора Европске зелене партије у Богатићу  је поштени људи са веома чистом “ животном агендом“, чист ваздух, здрава пијаћа вода и одговорност према природи која нас храни.

  – Увек сам се трудио да као председник ОО Европске зелене партије у Богатићу и сада као носилац изборне листе дипл.инг Александар Фирауновић – Европска зелена партија која се налази под редним бројем 3. на гласачком листићу за локалне изборе, износим и предочим јавности све проблеме са којима се наши становници у општини и месним заједницама сусрећу. Житељи општине Богатић, нарочито места у приобаљу реке Дрине, имају бактериолошки неисправну воду за пиће па су приморани да је пију из цистерни. То не би смела да буде тековина 21.ог века. Изградња водоводне и канализационе мреже у општини мора бити од примарног значаја. За то се залаже ЕЗП, за оно од чега зависи живот наших поколења. Смањење постојања дивљих депонија на статистичку грешку. Изградњу индустријске зоне са комплетно изградјеном инфраструктуром и доводјењем за почетак ДОМАЋИХ инвеститора и субвенционисање истих.Тиме ће се знатно смањити и стопа незапослености.

Изградња путне инфраструктуре треба да буде значајна увек.То треба да буде перманентан посао свих политичких фактора у општини. 

Закључио је носилац изборне листе Европске зелене партије у Богатићу Александар Фирауновић – и на крају додао:

– Локални избори су пут да наш утицај на рад општинске управе буде већи како би смо остварили све ово што смо Вам и обећали.

Зато заокружите број 3. Европску зелену партију.

ЧИСТО И ЗЕЛЕНО ДО ПОБЕДЕ!

Related Images: