Hram Svete Trojice Badovinci - ТУГА У БАДОВИНЦИМА  - ДАНИЈЕЛА (18) ИСПРАЋЕНА НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК
ИСТАКНУТО ТРАКА

ТУГА У БАДОВИНЦИМА – ДАНИЈЕЛА (18) ИСПРАЋЕНА НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК

pin - ТУГА У БАДОВИНЦИМА  - ДАНИЈЕЛА (18) ИСПРАЋЕНА НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК

На сеоском гробљу у Бадовинцима сахрањена је Данијела П. (18) која је јуче подлегла повредама после тешке саобраћајне несреће 15. октобра. Несрећна девојка почиваће поред оца Радише (48) који је у кобној ноћи погинуо на месту несреће када се аутомобил БМW којим је она управљала слетео са пута и ударио у дрво.

Скрхана болом због трагичне смрти најстарије ћерке мајка Марија је грлила и тешила млађе ћерке Наташу и Александру. У тужној поворци која је младу девојку испратила на вечни починак чули су се јецаји и плач.

– Велика туга, шта друго може да се каже. Завршила je школу, тек стасала, пред њом је био живот. Свако у селу се молио да се опорави, али на жалост повреде су биле тешке. Отац је настрадао на месту, а она се борила два месеца да преживи – испричао је комшија.

После несреће Данијела је хоспитализована у шабачкој болници, а потом у Клиничком центру у Београду, одакле је поново враћена у Шабац. Није се будила из коме, тек неколико пута је одсутно отворила очи и пустила сузу када су у посети биле мајка и сестре.

Питајући се како ће се мајка и две ћерке саме даље борити кроз живот после велике породичне трагедије, мештани причају да су увек живели скромно, борили се зарађујући дневнице, а Радиша се као глава куће пожртвовано  трудио да ћерке изведе на прави пут и супрузи омогући да се лечи од болести која јој је прошле године откривена.

– Водио је бригу о својој породици иако је као дете живео по домовима за сирочад и никада није осетио праву родитељску љубав. Најавише се променио од када се оженио и добио ћерке. Волели су га у селу јер је био добар човек, скроман, помало стидљив, а пријатељи су највише учинили за њега када су му нашли посао на грађевини у Немачкој. Захваљујући томе је, како кажу, стао на своје ноге – причају у селу.

Из Немачке је кући слао новац деци и супрузи и купио плац на којем је желео да зида кућу. Трагедија у ноћи 15. октобра, у повратку кући са свадбе блиског рођака у једној свечаној сали у Богатићу, прекинула је планове за лепшу будућност. Пошто је мало више попио на свадби Радиша је дао ћерки да вози иако још није положила возачки испит. Снажан ауто је у кривини слетео са пута, закуцао се у дрво и преполовио. Радишино беживотно тело извукли су ватрогасци, а ћерка Данијела је без свести пребачена у болницу.

– Када је Радиша погинуо многи су помогли око сахране. Од срца су помогли  људи из села, пријатељи из иностранства, као и месна заједница. Сакупљен је новац не само да се Радиша достојанствено сахрани, већ и да се збрине његова породица. Још тада се у селу чуло како би било лепо да се на плацу који је купио озида кућа пошто немају своју и живе у кирији – рекао је близак пријатељ породице.

Д.Г.

Related Images: