Naslovna - (ФОТО-ВИДЕО) У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ ЗАПОСЛЕНО 49 НОВИХ РАДНИКА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО-ВИДЕО) У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ ЗАПОСЛЕНО 49 НОВИХ РАДНИКА

pin - (ФОТО-ВИДЕО) У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ ЗАПОСЛЕНО 49 НОВИХ РАДНИКА

У Дому здравља у Богатићу, по закључку Владе Републике Србије, на неодређено време запослено је 49 радника који су привремено били ангажовани у време пандемије корона вируса.
Три лекара, два стоматолога, 27 медицинских и 4 стоматолошка техничара, 3 административна и 10 техничких и помоћних радника потписали су уговоре о раду у овој здравственој установи, што је импозантан број нових радника који доприноси унапређењу здравствене заштите.

IMG 6404 300x225 - (ФОТО-ВИДЕО) У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ ЗАПОСЛЕНО 49 НОВИХ РАДНИКА

Овим поводом у Дому здравља је уприличено потписивање уговора о раду и скромна свечаност на којој је новозапослене раднике поздравила в.д. директорка ове установе др Мирјана Давидовић.

Она је новим-старим колегама пожелела добрододишлицу у колектив и успех у свакодневном извршавању радних обавеза.

Дуже од двe гoдинe здрaвствeни рaдници у Дому здравља вoдили су битку сa кoрoнa вирусoм, a зaхвaљуjући њиховом преданом раду и пoдршци држaвe и лoкaлнe сaмoупрaвe ни једног тренутка није било дилеме да ко ће у тој борби бити успешнији.

У oпштини Бoгaтић je oд пoчeткa пaндeмиje 2020. гoдинe кoрoнa вирусoм инфицирaнo преко 7500 грaђaнa. Сви су добили помоћ лекара и здравствених радника у Дому здравља и у време најјачих таласа пандемије када је број оболелих био троцифрен. Памте се дугачки редови и гужве испред ковид амбуланте, али грађани нису били ускраћени за лечење захваљујући запосленима који су давали свој максимум.

Организовање рада у три смене, ангажовање нових здравствених радника, возача, колективна вакцинација, знатно већи трошкови материјала, енергената – све је захтевало новчана средства која су пристизала из државне, али у значајној мери и из општинске касе. Годишња планирана средства из општинског буџета намењена здравству нису била довољна за ефикасну борбу са вирусом па је одобрено знатно више, односно око 45 милиона динара годишње.

Из локалног буџета су финансиране зараде медицинара и радника чије ангажовање је било неопходно, али су упркос пандемији значајна средства уложена и у опремање лабораторије, опремање офталмолошког кабинета, стоматолошке ординације у Бадовинцимa и уз подршку државе нових санитетских возила.

Такође, у 2022. години у Дому здравља су на неодређено време запослена четири млада лекара.

Д. Грујић

Related Images: