Ubistvo Boris Naslovna - ОБРТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА БОРИСА ДРАЖИЋА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ОБРТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА БОРИСА ДРАЖИЋА

pin - ОБРТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА БОРИСА ДРАЖИЋА

Сва тројица ухапшених због убиства Бориса Дражића (44) ветеринара из Богатића у јулу ове године осумњичена су за тешко убиство и прети им казна од 10 година  до доживотног  затвора, потврђено је у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу. 

Првобитно су као саизвршиоци  за најтеже кривично дело били осумњичени Б.С. (22) из Прокупља и Л.Ђ. (18) из Богатића, док је Д.Д. (20) из Богатића био осумњичен за насилничко понашање из члана 344 став 2 Кривичног законика.

– У међувремену су испитани сви планирани сведоци те је донета наредба о проширењу истраге у односу на осумњиченог  Д.Д. којом је овом осумњиченом стављено на терет да је у саизвршилаштву са осталим осумњиченима извршио кривично дело тешко убиство из чл.114 тач.2 Кривичног законика – наводе у Вишем јавном тужилаштву .

Раније је Тужилаштво саопштило да је спроведено психијатријско вештачење осумњичених и прибављен обдукциони налаз. 

Д.Д. против којег је проширена истрага је поново саслушан и након тога је донета наредба о судско – медицинском вештачењу ради разјашњења механизма настанка повреда и узрочно – последичне везе повреда и наступања смртне последице.

У Тужилаштву су такође истакли да ће по завршетку судско-медицинског вештачење одлучити о даљем току поступка.

Подсетимо, ветеринар Борис Дражић, који је био и директор Ветеринарске станице у Богатићу преминуо је после жестоке туче у ноћним сатима 22. јула испред кафића у центру Богатића у којој није учествовао. Када  је кренуо да помогне пријатељу који се бранио од тројице младића добио је снажан ударац у главу од којег се се срушио као покошен на тротоар, а онда га је, док је лежао без свести, један од осумњичених младића шутирао ногама.

Повреде су биле смртоносне, није се будио из коме и после три дана је изгубио животну битку у Клиничком центру у Београду.

Трагична смрт познатог младог ветеринара потресла је целу Мачву, а у Богатићу је проглашена дводневна жалост. На вечни починак 28. јула испратило га је око хиљаду људи.

Д.Г.

Related Images: