crkva krstovi - ЛОПОВИ ЗАРЕЂАЛИ ПО ЦРКВАМА У МАЧВИ, КРАЛИ И НА БОЖИЋ!
ИСТАКНУТО ТРАКА

ЛОПОВИ ЗАРЕЂАЛИ ПО ЦРКВАМА У МАЧВИ, КРАЛИ И НА БОЖИЋ!

pin - ЛОПОВИ ЗАРЕЂАЛИ ПО ЦРКВАМА У МАЧВИ, КРАЛИ И НА БОЖИЋ!

У неколико цркава у Мачви последњих месец дана лопови учестало краду прилоге са олтара и икона, а последњи пут се то догодило на Божић – у по бела дана.

Према сазнањима нашег портала, до сада је полицији пријављена само један случај који се догодио на највећи  хришћански празник Божић, након што су свештеник и мештани ухватили лопове на делу. 

– Због овог случаја нису процесуирани. Вратили су сав новац који су узели, а у питању је мала сума – навео је наш извор.

Свештеник у том селу се пред Нову годину пожалио неколицини парохијана како је приметио да је више пута у децембру нестајао новац са олтара и икона који су парохијани остављали као прилог. Замолио је неколико мештана да „припазе“ на непознате људе који улазе у цркву, што су ови и учинили и организовали „стражу“ у продавници преко преко пута. 

– Баш на Божић аутомобил су паркирали испред црквеног дворишта и упутили се у цркву, а ми смо који минут касније кренули за њима. Једног смо затекли како ставља новац у џеп од јакне. Нама је признао да је узео још новца који је извадио из џепова и вратио, а свештеник га је опоменуо да врати и новац који је био поред свећњака – испричао је очевидац ове крађе.

У другом селу, прошлог месеца,  исте лопове је на делу затекао свештеник када је из парохијског дома дошао за њима у цркву. Вратили су сав новац, напустили цркву, а свештеник овај случај није пријавио полицији мада је све забележено надзорним камерама.

Претпоставља се да су исти лопови украли прилоге са икона из још једне цркве, у селу у којем живе, а због  учесталих крађа на опрезу су свештеници широм Мачве.

Д.Грујић

Related Images: