Dom zdravlja - У БОГАТИЋУ ПОРОДИЛИ ЖЕНУ У САНИТЕТУ НА ПАРКИНГУ ДОМА ЗДРАВЉА
ИСТАКНУТО ТРАКА

У БОГАТИЋУ ПОРОДИЛИ ЖЕНУ У САНИТЕТУ НА ПАРКИНГУ ДОМА ЗДРАВЉА

pin - У БОГАТИЋУ ПОРОДИЛИ ЖЕНУ У САНИТЕТУ НА ПАРКИНГУ ДОМА ЗДРАВЉА

Ноћна дежурна екипа хитног медицинског  пријема у Дому здравља у Богатићу јутрос у 3,06 сати обавила је порођај у санитету на паркингу испред зграде ове здравствене установе.

Интервенцијом тима у којем су били лекар Милан Љубинковић, медицински техничари Душан Стекић и Никола Бојичић и возач Душан Видаковић, млада мајка Р.М.  (25) родила је здравог  дечака који је њено друго дете.

Беби се журило да стигне на овај свет и није било времена за транспорт до породилишта. Уз присебност медицинског особља порођај је у несвакидашњим околностима протекао без компликација.

– Ово је Божје дело, не умем другачије да објасним. Било ко од колега да је био у смени урадио би исто. Беба је била у нормалном положају, а и мајка је све време била смирена што је помогло да интервенција буде успешна.  Од јутрос ока нисам склопио, још ме држе велико узбуђење и радост што су беба и мајка добро – испричао је млади медицински техничар Душан Стекић који је „помогао“ да се порођај обави.

Наиме, трудницу су неколико минута раније довезли у Дом здравља јер јој је код куће пукао водењак. Медицинари су одмах кренули да припремају транспорт до породилишта шабачке болнице.  Међутим, када су жену сместили у санитет у тренутку је било јасно да је беба решила да се роди у Богатићу. 

– Приметио сам да је доњи део тренерке „набубрио“. Главица је већ била изашла, па сам урадио све што је теоријски требало и већ је била у мојим рукама. Ухватио сам је за ногице, потапшао благо по леђима, заплакала је, а онда сам је обрисао пеленом и умотао. Доктор Милан је клемовао пупчаник, па смо бебу и мајку одвезли у породилиште – описао је Стекић који није испуштао бебу из наручја до  је бебу у наручју држао .

Породица мајке и бебе, које су хоспитализоване у породилишту Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу захвалили су се на помоћи, а запослени у Дому здравља у Богатићу су поносни на колеге из хитног пријема.

Д.Грујић

Related Images: