Udes saobracajka auo smrskan - БРЗИНА ОДНОСИ ЖИВОТЕ - ШЕСТОРО ПОГИНУЛО ОД НОВЕ ГОДИНЕ, ПОЛИЦИЈА АПЕЛУЈЕ
ИСТАКНУТО ТРАКА

БРЗИНА ОДНОСИ ЖИВОТЕ – ШЕСТОРО ПОГИНУЛО ОД НОВЕ ГОДИНЕ, ПОЛИЦИЈА АПЕЛУЈЕ

pin - БРЗИНА ОДНОСИ ЖИВОТЕ - ШЕСТОРО ПОГИНУЛО ОД НОВЕ ГОДИНЕ, ПОЛИЦИЈА АПЕЛУЈЕ

Младић Б.К. (21), који је 18. марта погинуо у код Лознице, шеста је жртва саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Шабац од почетка године.  У овом периоду лакше и теже повређено је 110 лица.

– У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор је била непрописна брзина – истакли су у одељењу саобраћајне полиције и апеловали на возаче да поштују прописано ограничење брзине.

Раније је из Полицијске управе у Шапцу саопштено да је прошле године у 1072 саобраћајне незгоде у којима је погинуло 35 лица, односно 3 више него 2022. године и 874 повређено.

Као  прошле и у првим месецима ове године, осим неприлагођене брине саобраћајни полицајци су као најчешће прекршаје евидентирали некоришћење сигурносног појаса и употребу телефона током вожње.

– Чињеница је да вам брзина неће уштедети време већ ће вам, напротив, оставити мање времена да реагујете на опасност на путу. Такође, чињеница је да прописно везан сигурносни појас, као и прописан и безбедан превоз деце у возилу, у случају саобраћајне незгоде, за две трећине смањује опасност од страдања.  Вежите појас, безбедно превозите децу, сигурност је на првом месту. Напомињемо да је пажња на путу кључ безбедности, а мобилни телефон у саобраћајном току одвлачи пажњу на екран . Зато, оставите телефон и, док сте у саобраћају, узмите сопствену безбедност у своје руке –  наводи се у апелу Полицијске управе Шабац упућеном возачима.

Р.М.

Related Images: