1 1210x642 - НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВИШЕ ОД 140 ИЗЛАГАЧА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВИШЕ ОД 140 ИЗЛАГАЧА

pin - НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВИШЕ ОД 140 ИЗЛАГАЧА

На трећем Међународном пољопривредном сајму у Богатићу представља се око 140 излагача из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић, која је организатор Сајма пољопривреде оценио је да је испуњен циљ ове манифестације.

– Успели смо да на једном месту окупимо произвођаче механизације, опреме, семенске робе, средстава за заштиту биља, банке, осигуравајућа друштва, али и да повежемо Министарство пољопривреде и Управу за аграрна плаћања са пољопривредницима и да они на лицу места добију све информације које су им потребне за њихово газдинство – рекао је Теодоровић.

9 Teodor Teodorovi 840x630 - НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВИШЕ ОД 140 ИЗЛАГАЧА

Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић

Сајам је отворила Ведрана Илић, помоћница министарке пољопривреде у Влади Републике Србије. Она је истакла да је Министарство пољопривреде и шумарства у овој години за подстицаје у примарној пољопривредној производњи определило 120 милијарди динара и подсетила да пољопривредници до 24. маја могу да се пријаве и за бесповратна средства из ИПАРД 3 програма, мера 1 у укупном износу од 380 милиона евра.

3 Vedrana Ilic 840x630 - НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ВИШЕ ОД 140 ИЗЛАГАЧА

Ведрана Илић, помоћница министарке пољопривреде

– Министарство се потрудило да скрати процедуру и олакша свим заинтересованим пољопривредницима да дођу до ових подстицајних средстава која могу да се користе у сектору производње млека, меса, воћа, поврћа, житарица, индустријског биља, грожђа, јаја и рибарства. Надам се да ће пољопривредни произвођачи искористити ове подстицаје у износу од 60 до 75 посто и да ћемо врло брзо исплатити та средства – рекла је Илић.

Коментаришући недавно објављене податке Завода за статистику после пописа пољопривреде Илићева је истакла истакла да подстицајна средства из буџета Министарства за пољопривреду користи 360000 регистрованих газдинстава и изразила наду да ће у наредним годинама захваљујући подстицајима, улагањима у младе, школе и истраживачке пројекте више младих, уз искуство старијих, бити носиоци пољопривредних газдинстава.

Д.Г.

Related Images: