IMG 8426 1210x642 - "ЈАНКОВИ ДАНИ"- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА
ИСТАКНУТО ТРАКА

„ЈАНКОВИ ДАНИ“- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА

pin - "ЈАНКОВИ ДАНИ"- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА

Дводневна манифестација „Дани Јанка Веселиновић“ почела је данас, на рођендан великог писца (13. мај 1862.) поменом на гробљу у Глоговцу, где је сахрањен, а настављена академијом у свечаној сали општине Богатић.

IMG 8488 840x630 - "ЈАНКОВИ ДАНИ"- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА

Радован Калабић о награђеном роману „Иконостас“ Горана Петровића

Окупљенима се обратила Драгица Тешић, директорка Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“, која је подсетила на књижевни рад Јанка Веселиновића и истакла да библиотека која поносно носи име великог књижевника данас обележава дан установе.

IMG 8452 840x630 - "ЈАНКОВИ ДАНИ"- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА

„Хор мачвански“

Радован Калабић је у име Удружења књижевника Србије саопштио да је награду за историјски роман која носи име Јанка Веселиновића ове године добио Горан Петровић за „Иконостас“, у издању Лагуне. Награду додељују УКС и Општина Богатић.

Славољуб Мијатовић, Виолета Пенић и Дејан Николић

Награда ће свечано бити уручена у Удружењу књижевника Србије породици Горана Петровића, који је преминуо 26. јануара ове године.

IMG 8489 840x630 - "ЈАНКОВИ ДАНИ"- ПОМЕН НА ГРОБУ ПИСЦА И АКАДЕМИЈА

Средњошколка Данијела Игњатовић је прочитала награђени рад о Јанку Веселиновићу

У програму су учествовали Хор мачвански и чланови Удружења писаца „Јанко Веселиновић“ Славољуб Мијатовић Којин, Дејан Николић и Виолета Пенић.

Уручена је награда Данијели Игњатовић, ученици Мачванске средње школе, за најуспешнији литерарни рад на конкурсу расписаном поводом „Јанкових дана“.

Д.Г.

Related Images: