Jokin grab 1152x642 - СТИЖУ ВРУЋИНЕ - ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ
ИСТАКНУТО ТРАКА

СТИЖУ ВРУЋИНЕ – ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

pin - СТИЖУ ВРУЋИНЕ - ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

Најављени топлотни талас спремно дочекују  на неколико купалишта у шабачком крају. Сезона је званично отворена овог викенда, али је на рекама и базеним било мало људи пошто се због хладних ноћи вода још није угрејала до пријатне температуре. 

На плажи „Стари град“ на обали Саве само неколико најхрабријих се осмелило да заплива, али се ЈКП „Стари град“ постарало да од првог дана боравак на плажи буде пријатан и безбедан.

– Плажа је протеклих дана уређена, а  извршене анализе воде су уредне и вода је безбедна за купање. О њиховој безбедности брину спасиоци и дежурна екипа хитне медицинске помоћи, а дежура и посада на чамцу за спасавање – рекли су у ЈКП „Стари град“.

Stari grad Sabac 1119x630 - СТИЖУ ВРУЋИНЕ - ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

На овој плажи током летњих врућина ври од великог броја купача који у Сави проналазе бесплатно освежење, али су због популарних цена препуни и градски базени који су данас (понедељак) отворили капије.

– Дневна улазница за боравак од 10 до 19 часова кошта 350 динара, за децу до 6 година улаз је бесплатан, а за децу узраста од 7 до 12 година цена је 200 динара. Породична карта, која подразумева боравак целе породице без обзира на број чланова коша 800 динара – објављено је на страници ове установе.

За лежаљку на овом базену треба издвојити 150 динара. Цена ноћног купања је 350 динара на отвореном или 550 динара на затвореном базену уз коришћење сауне.

1 2 875x630 - СТИЖУ ВРУЋИНЕ - ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

На радост становника Посавотамнаве, од викенда ради базен у Владимирцима, а дневна улазница је за 50 динара јефтинија него у Шапцу, док последподневно брчкање од 15 до фајронта у 19 часова кошта 200 динара.

– Деца до 12 година уз пратњу родитеља, као и за труднице, инвалиди и пензионери не плаћају улаз. Изнајмљивање лежаљке је 200, а сунцобрана 100 динара. Током лета за посетиоце ћемо организовати бројни занимљиве садржаје и школу пливања  – рекла је Сандра Јовишевић, директорка Туристичке организације у Владимирцима.

Две термалне бање и аква парк у Богатићу немају проблема са временским (не)приликама. Тамо се вода са 75 хлади на пријатних  35 до 40 степени, па базени раде током целе године.

Jokin grab2 840x630 - СТИЖУ ВРУЋИНЕ - ЕВО ГДЕ СЕ МОЖЕТЕ ОСВЕЖИТИ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

Термалне бање „Јокин граб“ и „Мачванско врело“ за 300 динара нуде боравак на базенима са лековитом водом и целодневно уживање у пријатном амбијенту дебеле хладовине.

За освежење у ексклузивном  аква парку „Термална ривијера“ потребан је мало дебљи новчаник. Према ценовнику објављеном на сајту, најјефтинија  улазница кошта 700 динара (за децу од 2 до 12 година), док  одрасли гости плаћају 1300 динара.

Д. Грујић

Related Images: