Cizme Macva Press - Prodavci obuće kukaju što nema prave zime!
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ

Prodavci obuće kukaju što nema prave zime!

pin - Prodavci obuće kukaju što nema prave zime!

Prodavci obuće kukaju što se vreme potpuno „poremetilo“. Zbog proleća usred zime potpuno je stala prodaja  zimske obuće koja je nabavljena i plaćena još jesenas.

Ko je mogao pretpostaviti da će se umesto dubokih cipela i zimskih čizama u januaru i februaru najviše tražiti patike!?

– Pripremili smo se za uobičajenu zimsku sezonu. Nabavili smo još jesenas raznovrsne modele duboke obuće za zimu i evo, skoro sve stoji u kutijama i rafovima. Najveći problem je što smo svu obuću za zimsku sezonu davno platili, a ne možemo da je prodamo i povratimo novac da bismo nabavili modele za proleće i leto – žali se vlasnik jedne prodavnice.

Malobrojni kupci najviše traže patike i drugu obuću koja odgovara vremenskim prilikama. Iako prodaju prošlogodišnje modele iz prolećne i letnje kolekcije prodavcima to nije nikakva uteha jer na zalihama ostaje neprodata zimska obuća. Praktično, novac je zarobljen u neraspakovanim kutijama.

Pojedini prodavci su blizu odluke da zatvore prodavnice.

– Godina u kojoj praktično nema prave zime već na početku nam zagorčava život. Umesto da radimo normalno, spustili smo cene i do 40 posto, ali prodaja je drastično opala, pa se ne zaradi dovoljno ni za kiriju i obaveze državi – kažu rezignirani prodavci obuće.

Foto: Ilustracija Facebook

Related Images: