Cizme Macva Press - Prodavci obuće kukaju što nema prave zime!
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ

Prodavci obuće kukaju što nema prave zime!

Prodavci obuće kukaju što se vreme potpuno „poremetilo“. Zbog proleća usred zime potpuno je stala prodaja  zimske obuće koja je nabavljena i plaćena još jesenas.

Ko je mogao pretpostaviti da će se umesto dubokih cipela i zimskih čizama u januaru i februaru najviše tražiti patike!?

– Pripremili smo se za uobičajenu zimsku sezonu. Nabavili smo još jesenas raznovrsne modele duboke obuće za zimu i evo, skoro sve stoji u kutijama i rafovima. Najveći problem je što smo svu obuću za zimsku sezonu davno platili, a ne možemo da je prodamo i povratimo novac da bismo nabavili modele za proleće i leto – žali se vlasnik jedne prodavnice.

Malobrojni kupci najviše traže patike i drugu obuću koja odgovara vremenskim prilikama. Iako prodaju prošlogodišnje modele iz prolećne i letnje kolekcije prodavcima to nije nikakva uteha jer na zalihama ostaje neprodata zimska obuća. Praktično, novac je zarobljen u neraspakovanim kutijama.

Pojedini prodavci su blizu odluke da zatvore prodavnice.

– Godina u kojoj praktično nema prave zime već na početku nam zagorčava život. Umesto da radimo normalno, spustili smo cene i do 40 posto, ali prodaja je drastično opala, pa se ne zaradi dovoljno ni za kiriju i obaveze državi – kažu rezignirani prodavci obuće.

Foto: Ilustracija Facebook

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *