kuvar Zorbic - BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima
ЖИВОТ ИСТАКНУТО

BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima

pin - BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima

palacinke3 300x180 - BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima

Grupa učenika II/6 odeljenja, kuvarskog smera u Mačvanskoj srednjoj školi, od jutros na štandu u centru Bogatića peku palačinke i tako sakupljaju novac za pomoć svojim siromašnim drugovima.palacinke1 300x180 - BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima

palacinke2 300x180 - BRAVO:Peku palačinke i sakupljaju pomoć siromašnim drugovima

Akciju su nazvali „Hranom do srca“. Uspeli su da kod brojnih ljudi, koji su se zadržavali kod štanda i sladili ukusnim palačinkama pobude solidarnost i humanost. Mnogi su, umesto 50 dinara, koliko su budući kuvari odredili da košta jedna palačinka, u teglu stavili više novca.

– U našoj školi ima učenika kojima je potrebna pomoć, jer imaju manje nego većina učenika. Njima smo namenili sav novac koji sakupimo prodajom palačinki. Ideju da organizujemo ovu humanu akciju podržli su naš razredni starešina Albert Panić, kao i direktorka škole Milica Dražić i veroučitelj Nikola Milošević – priča, dok majstorski prevrće palačinku Nemanja Zorbić.

Prolaznici su oduševljeni idejom učenika Mačvanske srednje škole.

– Bravo, deco! Svaka vam čast! Kada bi svi bili tako osećajni i humani kao vi – komentarisala  je baka odbijajući kusur. – Neka, deco, da i ja pomognem koliko mogu! – poručila je.

D.G.

Related Images: