Skola Glusc Macva Press - Đaci IV/1 odeljenja iz Glušaca danas bili na nastavi!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Đaci IV/1 odeljenja iz Glušaca danas bili na nastavi!

pin - Đaci IV/1 odeljenja iz Glušaca danas bili na nastavi!

Roditelji učenika IV/1 odeljenja Osnovne škole „Cvetin Brkić“ u Glušcima danas su, prvi put od početka drugog polugodišta poslali decu u školu.

Održana je sednica Nastavničkog veća, na kojoj su nezadovoljni roditelji upoznati sa izveštajem prosvetnog inspektora, a sekretar škole Sanja Gajić detaljno je odgovorila i na sve druge primedbe.

Direktor škole Zoran Uglješić je u ponedeljak roditeljima prosledio obaveštenje da deca od 17. februara nisu dolazila u školu i  izvode iz Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o osnovnom obrazovanju.

Oni su time obavešteni i upozoreni da deca moraju da nastave da redovno pohađaju nastavu u roku od tri dana, te da će, ukoliko se to ne dogodi, škola  obavesiti jedinicu lokalne samouprave radi preduzimanja zakonskih mera.

Danas su đaci bili u školi, a nastavu je držao novi učitelj Miroslav Kovačević.

Podsetimo, od 17. februaura učenici IV/1 odeljenja nisu dolazili u školu, nakon što su roditelji protestvovali zbog raspoređivanja Miroslava Kovačevića bivšeg direktora za odeljenjskog starešinu, odnosno učitelja u ovom odeljenju i zahtevali da učiteljica Sanja Antonić ostane u ovom odeljenju do kraja školske godine.

D.G.

Related Images: