Dom zdravlja Nova - Bivši radnici Doma zdravlja besni na državu zbog kašnjenja otpremnina
ИСТАКНУТО ТРАКА

Bivši radnici Doma zdravlja besni na državu zbog kašnjenja otpremnina

pin - Bivši radnici Doma zdravlja besni na državu zbog kašnjenja otpremnina

– Kada treba da naplati, država je ažurna, a kada ona duguje sasvim je drugačija priča – kaže u besu  radnik Doma zdravlja u Bogatiću koji ugovorenu otpremninu posle dobrovoljnog raskida stalnog radnog odnosa čeka duže od mesec i po dana!

U ovoj ustanovi deset radnika je pristalo dobrovoljno, uz otpremninu da napusti posao u okviru racionalnizacije broje zaposlenih. Potpisali su ugovore, obračunata im je otpremnina, ali im još nije isplaćena iako je ugovoreni rok za isplatu 30 dana.

– Čekao sam da prođe tih 30 dana i pošto novac nisam dobio više puta sam odlazio u Dom zdravlja gde su mi rekli da Republički fond za zdravstveno osiguranje nije prebacio novac. Zvao sam i Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija i niko nije znao da mi odgovori zašto isplata kasni i kada će otpremnine biti isplaćene – navodi jedan od radnika koji je prevremeno naspustio posao.

I u Domu zdravlja su zatečeni neažurnošću države i nije im prijatno što bivši radnici  skoro svakog dana dolaze i raspituju se kada će dobiti svoj novac. Kada im se saopšti da novac nije uplaćen, iz ustanove gde su čestito radili, odlaze prevareni, poniženi i besni.

Osam radnika koji su doborovoljno raskinuli radni odnos i tako pomogli Domu zdravlja da ispuni zakonsku obvezu da smanji broj zaposlenih ističu da im je strpljenje pri kraju.

– Drugi mesec nemamo nikakva primanja. Računali smo na taj novac jer skoro svi imamo kredite koje otplaćujemo, a nemamo novca ni za tekuće obaveze da platimo – kažu ljutito.

D.G.

Related Images: