Naslovna Danije i Jennifer - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!
ИСТАКНУТО МОЗАИК

Jennifer i Danijel – savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!

pin - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!

Prelepa Kolumbijka Jennifer Aguirre slomila je srce kršnom Mačvaninu, Danijelu Šokčaniću iz Crne Bare. U selu u kojem žive potomci junaka iz romana „Hajduk Stanko“, Janka Veselinovića, mesecima se priča o velikoj ljubavi koja je u jedno spojila srca dvoje mladih. Posle godinu dana četovanja na Fejsbuku, noćnih razgovora preko „Skajpa“ i „samo“ 22 sata leta avionom od Bogote do Beograda, mačvanska snajka je u subotu pred matičarem rekla – da!

Danijel je bio student Šumarskog fakulteta i profesionalni vojnik  u Pančevu, a Jennifer mlada veterinarka i profesionalna  šminkerka u kolumbijskom gradu Medellinu. Životi su im se usmerili u istom pravcu jedne avgustovske noći pretprošle godine, kada je Danijel po kazni poslat na stražu.

– Od četiri do šest sam proveo na straži, ali sam prošvercovao mobilni i otišao na Fejsbuk. Redom sam dodavao imena predlažući prijateljstvo, Jennifer me prihvatila za prijatelja i krenulo je dopisivanje. Ja na engleskom, a ona mi je odgovorila na španskom. Istog dana su počeli da stižu „smajlići“, ređale su se poruke i sve sam prevodio pomoću Google prevodioca – priča Danijel.

Posle par meseci je počela komunikacija preko Skajpa. Kad su se videli „uživo“, osim što su se svideli jedno drugom, shvatili su da slično misle i gledaju na život. Planula je prava ljubav! Srce lepe Kolumbijke izazivalo je Danijela na dalek put, ali vojne vlasti mu nisu dozvolile da napusti zemlju.

Sokcanic 300x400 - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!Jennifer više nije mogla da čeka. Rekla je majci da ide u Srbiju da se sretne sa Danijelom. Let aviona od Bogote do Amsterdama i potom do Beograda Danijel je pratio na internetu i o tome izveštavao majku svoje buduće neveste. Poslednju poruku, da je srećno stigla, poslao je sa beogradskog aerodroma nakon što su se izgrlili i izljubili.

Crnom Barom se brzo raširila vest da je stigla snajka iz Kolumbije! U kući Šokčanića majka Gordana je iznela posluženje – slatko i vodu. Na trpezi dobrodošlice je bilo raznih specijaliteta, kako bi bar nešto zadovoljilo ukus drage gošće.

– Spremila sam i pileću supu i kada sam je iznela na sto Danijel je preveo o kakvom se jelu radi. Jennifer je tražila bananu i kada je isekla i stavila u supu svi smo se samo pogledali. Želeli smo da odmah pokažemo svoje gostoprimstvo, ne shvatajući da joj treba vremena da se privikne na našu ishranu, jer dolazi iz druge kulture gde je sve drugačije – priča majka Gordana.

Odlazeći na posao, Danijel je majci ostavljao spisak sa zaduženjima koja je trebalo da ispuni i udovolji gošći. Ali, to nije bilo nimalo lako jer Gordana ne zna ni reč na španskom. Zato je sa sinom često satima bila na telefonskoj vezi, a ponekad je Gordana jednostavno ostavljala otvoren frižider i na sto iznosila i kafu i čaj da Jennifer sama izabere šta želi.

Jennifer okk 300x413 - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!

Posle sedam meseci u kući Šokčanića Jennifer je upoznala naša jela. Uz Danijelov prevod saznajemo da je najviše zavolela sarmu i da su joj jela sa dosta pirinča najomiljenija.

Danijel i Jennifer su svoju ljubav u subotu  ozakonili pred matičarem. Na svadbenom veselju je bilo više od stotinu gostiju i tek je to bilo čudo koje je doživela prvi put u životu. Manje-više što je u njenoj zemlji omiljena salsa, a kod nas kolo, već što se gosti vesele igrajući na stolu!  Mačvanska snajka iz daleke Kolumbije nije odolela kada je svirač razvukao harmoniku, pa ga je zakitila hiljadarkom i sama zaigrala naš „Moravac“.

sa vencanja2 300x200 - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!

sa vencanja 300x450 - Jennifer i Danijel - savremena ljubavna bajka: U Crnu Baru stigla snajka iz Kolumbije!

Mladenci uživaju u ljubavi i čekaju bebu koja će svet ugledati u avgustu. Pošto je u međuvremeu napustio posao u vojsci, Danijel se posvetio studijama. Rešio je da položi preostale ispite i diplomira na Šumarskom fakultetu. Supruzi daje lekcije iz srpskog jezika, a uz njenu pomoć  „usavršava“ španski, koji će mu zatrebati jer su se dogovorili da jedan period zajedničkog života prožive dalekoj Kolumbiji.

M. Mijatović

(Foto: privatna arhiva)

Related Images: