Klupe - PRAZNE KLUPE ČEKAJU NOVE ODBORNIKE: Danas ističe rok za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine
ИСТАКНУТО ТРАКА

PRAZNE KLUPE ČEKAJU NOVE ODBORNIKE: Danas ističe rok za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine

pin - PRAZNE KLUPE ČEKAJU NOVE ODBORNIKE: Danas ističe rok za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine

Danas je poslednji rok da Aleksandar Ilijašević, predsednik dosadašnjeg saziva Skupštine opštine sazove konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine opštine Bogatić.

Ukoliko on to ne uradi, do 25. maja konstitutivnu sednicu Skupštine treba da sazove najstariji odbornik u novom sazivu, a to je Siniša Puzić, odbornik Nove Srbije i da se do tada konstituiše Skupština.

Prema zakonskim odredbama, nakon održanih lokalnih izbora konstituisanje novog saziva skupštine opštine prema se određuje u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata održanih izbora. Podsetimo, Opštinska izborna komisija je 25. aprila proglasila konačne rezultate izbora za odbornike.

Prema zakonskoj proceduri predsednik starog saziva skupštine saziva konstitutivnu sednicu na kojoj se verifikuju odbornički mandati i biraju  novi predsednik skupštine, njegov zamenik i sekretar.

Nezvanično,  dogovorena je skupštinska većina. Medjutim, niko tri stranke koje imaju ukupno  21 odbornika, to ne potvrdjuje.

Na potezu je Aleksandar Ilijašević, predsednik Skupštine opštine koji bi danas, po zakonu o lokalnim izborima, trebalo da zakaže konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine opštine Bogatić.

D.G.

Related Images: