Ambasador CG u Bogaticu - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić
ИСТАКНУТО ТРАКА

Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić

pin - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić

 

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović je u razgovoru sa rukovodstvom Opštine Bogatić podsetio na tradicionalno prijateljstvo i veze naroda i dve države i istakao da Srbija može da računa na pomoć Crne Gore u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji.

– Crna Gora vredno radi na proevropskom putu i dosad je otvoreno 22 poglavlja i zatvoreno dva. Na raspolaganju smo da iz tih oblasti pomognemo Vladi premijera Vučića koja čini konkretne i oštre poteze u pridruživanju Srbije Evropskoj uniji – istakao je ambasador Mićunović.

On je izrazio verovanje da će saradnja sa opštinom Bogatić u naredom periodu biti plodonosna prevashodno u sektoru privrede i turizma.

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac je  naglasio da ovo područje Mačve ima velike potencijale u poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije i turizmu.

– Nažalost, potencijali  ne prate ekonomski razvoj, zbog čega su susreti sa ambasadorima  evropskih država u okviru projekta „Srbija u ritmu Evrope“  značajni kao mogućnost povezivanja i uspostavljanja kontakata koji mogu da doprinesu investicijama i svim oblicima saradnje – rekao je Beserovac.

Ambasador Mićunović se upoznao sa dvanaestogodišnjom Anđelom Staorović, učenicom petog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Badovinaca koja će pesmom  predstavljati Crnu Goru u nedelju na završnom koncertu manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ u Ćupriji.

Ambasada Crne Gore u Srbiji je podržala ovu manifestaciju, a Mićunović je nakon što mu je Anđela otpevala deo pesme Milene Vučić, crnogorske predstavnice na Eurosongu, uz pohvale za izuzetne glasovne sposobnosti rekao da će glasati i navijati za Bogatić i Crnu Goru.

Ambasador poklon - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić Ambasador poklon1 - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić Ambasadror Andjela i porodica - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić Ambasador poklon Andjeli - Ambasador Crne Gore u poseti Opštini Bogatić

Related Images: