Prijem glumci naslovna - Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta "Janko Veselinović"
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta „Janko Veselinović“

pin - Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta "Janko Veselinović"

Pozorište je brend naše opštine!

Pred nastup na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta sutra u Kuli u Opštini Bogatić priređen prijem za članove ansambla pozorišta „Janko Veselinović“

 

Ističući kako se za kulturu iz opštinskog budžeta godišnje izdvojo oko tri odsto (ove godine 18,3 miliona dinara), Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić je laskavo rekao da je pozorište „Janko Veselinović“ brend opštine Bogatić te da je ansambl odavno prevazišao amaterizam.

– Da nam je sve u opštini kao što je na polju kulture – gde bi nam bio kraj – rekao je Beserovac. – Za trud, volju, rad i zalaganje i postignute rezultate „skidam vam kapu“ – dodao je.

Branislav Ković, jedan od istaknutijih članova ansambla poslednjih decenija i rukovodilac dramskog amaterizma u Kulturno-obrazovnom centru je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi što je prepoznala značaj i podstiče delatnost pozorišta, folklornog ansambla „Đido“ i slikarsku koloniju u Sovljaku. On je podsetio na početke pozorišta, pre 66 godina i glumačke legende: Zvonka Berića, Dragoslava Dakića, Milivoja Martinovića, Radosava Vukomanovića i Zorana Đonlića.

Dodao je da za delatnost pozorišta, omladinske scene i festival „Martinovi dani“ KOC izdvoji  1,5 miliona dinara budžetskih sredstava

– Ne možemo biti neskromni i reći da nam je malo sredstava opredeljeno. Sasvim je dovoljno da se radi dobro. Pomoć lokalne samouprave nam je potrebna u očuvanju ansambla, a to bi moglo da se postigne ukoliko bi neko od amatera koji su godinama na sceni, koji žive za pozorište, dobio stalni radni odnos. Tako bismo imali ansambl u narednih trideset godina – rekao je Ković.

I Ninko Kovačević, najstariji član ansambla, smatra da u narednom periodu treba da se posveti pažnja očuvanju na okupu ovog ansambla i podmlatku koji stasava i postiže zapažene rezultate.

Glumci na prijemu - Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta "Janko Veselinović"
Tanja Jurišić, direktorka KOC, Ninko Kovačević i Ivan Tomašević (s leva na desno)

Reditelj Ivan Tomašević, koji treću sezonu sarađuje sa pozorištem „Janko Veselinović“, uz zahvalnost lokalnoj samoupravi što brine o nosiocima kulturnih zbivanja pohvalio je ansambl koji, kako je rekao, smatra da je profesionalan i svake godine čini pomak napred.

– Vrednost ovog ansambla će tek da se vidi – zaključio je Tomašević.

Sa članovima ansambla prijemu je prisustvovala i Tanja Jurišić, v.d. direktora Kulturno-obrazovnog centra.

Nakon što je osvojio prvo mesto na regionalnoj smotri u Prijepolju, sa predstavom „1984“, nastaloj u koprodukciji sa amaterskim pozorištem Doma kulture iz Prnjavora, ansambl sutra putuje na Republičku smotru amaterskih pozorita Srbije u Kulu.

D.G.

Pokloni

 

Beserovac je svim gostima na prijemu uručio poklone, a Ninku Kovačeviću, doajenu dramskog amaterizma i jedan poseban – foto album sa FEDRAS-a u Malom Crniću iz 1979. godine.

Na ovom festivalu tada je sa predstavom „Nebeski odred“ učestvovala dramska sekcija iz Belotića, čiji je Kovačević bio član pre nego što se priključio ansamblu pozorišta „Janko Veselinović“.

 

Glumci na prijemu1 - Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta "Janko Veselinović"
Ninko Kovačević i Nenad Beserovac

Glumci na prijemu2 - Predsednik Opštine Bogatić primio članove ansambla pozorišta "Janko Veselinović"
Pokloni lokalne samouprave uručeni članovima ansambla

I predsednik bio glumac!

 

Predsednik opštine  je članovima ansambla pozorišta „Janko Veselinović“ otkrio da je i on svojevremeno, kao omladinac, bio na „daskama koje život znače“ u dramskoj sekciji u Belotiću.

– Glumio sam u predstavi Orlovi rano lete, jednom učestvovao i na festivalu u Malom Crniću. Sticajem okolnosti, nisam nastavio i zbog toga žalim – rekao je Beserovac.

– Imaćemo u vidu to što ste rekli prilikom podele uloga u narednoj predstavi – dobacio je reditelj Ivan Tomašević.

Related Images: