Nagrada Teslina fondacija Naslovna - Петар Коморџић из Дубља освојио две прве награде на такмичењу Теслине научне фондације!
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

Петар Коморџић из Дубља освојио две прве награде на такмичењу Теслине научне фондације!

pin - Петар Коморџић из Дубља освојио две прве награде на такмичењу Теслине научне фондације!

Петар Коморџић, матурант Основне школе „Никола Тесла“ из Дубља освојио је две прве награде у такмичењу које је поводом 160 година од рођења Николе Тесле организовала Теслина научна фондација у Србији.

– У такмичењу у којем учествују само школе из целе Србије које носе име Николе Тесле, ученици наше школе су се такмичили у познавању живота и дела великог научника, припремали су литерарне, ликовне и практичне радове – макете. Петар Коморџић, који је ове школске године завршио осми разред као „Вуковац“ и „Ученик генерације“ освојио је на конкурсу две прве награде у ликовном и техничком стваралаштву односно за макету – каже Живко Вукојевић, директор ОШ „Никола Тесла“.

Малом генијалцу из Дубља награде ће бити уручене у Београду, у суботу у подне, у оквиру манифестације „Теслин народ 2016.“, коју Теслина научна фондација Србија и Теслина научна фондација САД организују у Београду од 4 – 17. јула, поводом 160 година од рођења нашег великог научника.

Фондација ће наградити и менторе, наставнице ликовног васпитања Ивану Бојичић и техничког образовања Весну Бабић. Поред двоструког првака и његових наставница додели награда присуствоваће и професор физике Јелена Дрмановић.

Насловна фотографија: Лево Петар Коморџић, десно – Петар Коморџић са наставницом Весном Бабић и директором Школе Живком Вукојевићем, на додели признања најуспешнијим ученицима у општини Богатић

Д.Г.

Related Images: