Nagrada Teslina fondacija Naslovna - Петар Коморџић из Дубља освојио две прве награде на такмичењу Теслине научне фондације!
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

Петар Коморџић из Дубља освојио две прве награде на такмичењу Теслине научне фондације!

Петар Коморџић, матурант Основне школе „Никола Тесла“ из Дубља освојио је две прве награде у такмичењу које је поводом 160 година од рођења Николе Тесле организовала Теслина научна фондација у Србији.

– У такмичењу у којем учествују само школе из целе Србије које носе име Николе Тесле, ученици наше школе су се такмичили у познавању живота и дела великог научника, припремали су литерарне, ликовне и практичне радове – макете. Петар Коморџић, који је ове школске године завршио осми разред као „Вуковац“ и „Ученик генерације“ освојио је на конкурсу две прве награде у ликовном и техничком стваралаштву односно за макету – каже Живко Вукојевић, директор ОШ „Никола Тесла“.

Малом генијалцу из Дубља награде ће бити уручене у Београду, у суботу у подне, у оквиру манифестације „Теслин народ 2016.“, коју Теслина научна фондација Србија и Теслина научна фондација САД организују у Београду од 4 – 17. јула, поводом 160 година од рођења нашег великог научника.

Фондација ће наградити и менторе, наставнице ликовног васпитања Ивану Бојичић и техничког образовања Весну Бабић. Поред двоструког првака и његових наставница додели награда присуствоваће и професор физике Јелена Дрмановић.

Насловна фотографија: Лево Петар Коморџић, десно – Петар Коморџић са наставницом Весном Бабић и директором Школе Живком Вукојевићем, на додели признања најуспешнијим ученицима у општини Богатић

Д.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.